BITCOIN 17-5-2018 16:12:01

'Bitcoin voorbestemd om standaardvaluta van het web te worden'


Fotobron: Pixabay

(finanzen.nl) - De afgelopen weken zijn verschillende 'influencers' wederom over de bitcoin gevallen. Topbelegger Warren Buffett, Microsoft-oprichter Bill Gates en topeconoom Nouriel Roubini verwezen de bitcoin en andere cryptocurrencies in feite naar de mestvaalt van de geschiedenis. Jack Dorsey, zal het een biet zijn. Hij was, is en blijft een fan van de bitcoin.

Dat bleek maar weer tijdens een sessie van de Consensus Conference van CoinDesk in New York, een van de belangrijkste events die deze maand veel cryptobeleggers en geïnteresseerden naar zich toe wist te lokken. De editie die op maandag begon, gaf zo'n 250 cryptokenners de ruimte om hun visies te ontvouwen. Dat aantal sprekers komt neer op een verdrievoudiging ten opzichte van de editie van 2017.

Bekijk hier de actuele waardes van de bitcoin en andere digimunten

Bezoekers hebben schijnbaar totaal geen moeite om de entreeprijs van rond de 2000 dollar per kaartje neer te leggen, om zodoende meer richting te krijgen waar het naartoe gaat met de bitcoin, andere cryptocurrencies en de cryptomarkt in zijn geheel.

Gebakkelei over de bitcoin

Dorsey omarmt het idee dat het internet een standaardmunt verdient. Hij weet alleen niet of het de bitcoin wordt. Maar hij hoopt het wel. Hij gelooft het ook, zo liet hij weten tijdens een discussie op het event van CoinDesk.

Wel geeft Dorsey toe dat hierover uitgebreid gedebatteerd wordt bij Square, zijn bedrijf dat zich richt op mobiele betalingen. Het gebakkelei over de bitcoin in en buiten de beleggerswereld beschouwt hij niet als iets negatiefs, maar als iets magisch. Dat leidt tot creatief denken en doen, zo vindt hij.

Het belang van Open Access

Ondanks de controverse over de bitcoin beweert Dorsey dat de visie van Open Access achter de bitcoin ook van fundamenteel belang is voor de rol die Square wil spelen in de betalingssector. "Elke betaling die via ons plaatsvindt, moet door elke verkoper kunnen worden geaccepteerd", luidt de boodschap van Dorsey.

Square heeft nog geen volledige betaalmogelijkheid in bitcoins voor handelaars en consumenten (in)gebouwd, maar Dorsey streeft er nog steeds naar. Onderwijl sprak een mastodont van Wall Street zich tamelijk positief uit over cryptocurrencies, maar niet in de huidige vorm. Het betreft Daniel Pinto, een van de kopstukken van de Amerikaanse bank JPMogan Chase.

Een mastodont spreekt

JPMorgan Chase onderzoekt wat de kansen en mogelijkheden zijn op de cryptomarkt, zo stelt Pinto in een interview met de Amerikaanse zakenzender CNBC. Hij is zelf gefascineerd door de technologie erachter. "Die zal op een of andere manier een rol gaan spelen." Maar de anonimiteit die zo'n centrale rol speelt in de wereld van cryptomunten beschouwt hij als onhoudbaar voor het inzetten als aanvaardbaar betaalmiddel.

Het is op de lange duur slecht voor de geloofwaardigheid en de autoriteiten zullen er een stokje voor gaan steken, voorspelt Pinto. "De tokenisatie van de economie is echter een feit en dat geldt ook voor cryptovaluta's, maar dan wel in een andere vorm."

Wat denkt u?

Valuta in dit artikel

BTC/USD 3578,580078125 26,190185546875
0,74

Wisselkoersen

Naam Koers Waarde %
Bitcoin 3154,3401 30,4302 0,97
Koers dollar 1,1352 -0,0019 -0,16
Britse Pond 0,8784 -0,0027 -0,31
Zwitserse Frank 1,1332 -0,0009 -0,08
Japanse Yen 124,1875 -0,4675 -0,38
pagehit