Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BITCOIN 11-6-2018 11:10:11

'De bitcoin is de Napster van de digitale valuta'


Fotobron: Pixabay

(finanzen.nl/finanzen.net) - Online muziekdienst Napster moest na twee jaar de tent weer sluiten. De bitcoin draait al veel langer mee, maar Brad Garlinghouse, die zelf het ripple-concept heeft geïnitieerd, gelooft niet dat de bitcoin de standaardmunt op het web wordt.

Hij brandde vorige week los tegen de bitcoin tijdens Money 20/20, de fintechconferentie die in Amsterdam plaatsvond. Garlinghouse erkent de pioniersrol van de bitcoin op de cryptomarkt en dat de digimunt naar marktaandeel gekeken nog steeds de belangrijke digimunt is, maar hij denkt dat de bitcoin het uiteindelijk niet gaat overleven. Daarmee wijkt hij af van Steve Wozniak (een van de vaders van techgigant Apple) en Jack Dorsey (de oprichter en topman van Twitter en van betaalbedrijf Square).

Garlinghouse vergelijkt in dat kader de bitcoin met de online muziekdienst Napster. Bij Napster zou het ook om een transformatieve technologie gaan, maar de concurrentie haalde Napster rechts in. Napster bleef achter bij de probleemoplossingen waarmee zijn concurrenten op de proppen kwamen. De muziekdienst legde het af tegen Spotify, iTunes en Pandora. Ook de bitcoin wordt rechts ingehaald, aldus Garlinghouse. "De bitcoin prijst zich uit de markt door zijn langzame en kostbare transactiesnelheden."

De kritiek van Garlinghouse is natuurlijk geen verrassing. Hij heeft de ripple in de markt gezet, wat nu de derde sterkste valuta is in cryptoland. Maar het is wel zo dat een gemiddelde bitcointransactie ongeveer 20 minuten kan duren, terwijl volgens het ripple-concept tot 1500 transacties per seconde kunnen worden afgehandeld.

Garlinghouse vindt verder dat veel blockchainprojecten de juiste focus missen. De technologieën in kwestie moeten zijn inziens beter zijn toegerust op specifieke problemen en passende oplossingen bieden. Als goed voorbeeld prijst de ondernemer Amazon. Hoewel men in eerste instantie alleen boeken kon bestellen, vindt men in de webwinkel vandaag de dag een breed assortiment aan producten. Dat zou ook zo moeten zijn op blockchaingebied, meent Garlinghouse.

Makkelijk cryptovaluta kopen? Dit zijn de mogelijkheden! (ADV)

ripple kopen - litecoin kopen - ethereum kopen - bitcoin cash kopen - bitcoin kopen

Wat denkt u?

Wisselkoersen

Naam Koers Waarde %
Bitcoin 3519,6299 -17,0801 -0,48
Koers dollar 1,1318 0,0021 0,18
Britse Pond 0,8563 0,0011 0,13
Zwitserse Frank 1,1236 0,0009 0,08
Japanse Yen 124,4545 0,1895 0,15
pagehit