Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BITCOIN 3-4-2019 16:18:01

De huidige rally van de bitcoin is nog nietszeggend over een echte comeback


Fotobron: Pixabay

(finanzen.nl) - Met een sprong naar ruim 5080 dollar bereikte de bitcoin op woensdag een nieuw hoogtepunt voor het jaar. Dat was vroeg in de ochtend en daarna zakte hij weer beneden de grens van 5000 dollar. Maar later op de middag zette de digimunt weer koers naar ruim boven de 5000 dollar. Ook met de meeste altcoins ging het wederom voor de wind, blijkt uit data van CoinMarketCap.

Volg hier de actuele koers van de bitcoin

Of beleggers een rally voor de langere termijn kunnen verwachten, is nog allesbehalve duidelijk. Al op dinsdag had de hoofdcrypto een verrassende sprong qua koers gemaakt en was de prijs binnen een uur met ongeveer een vijfde gestegen. Er was echter geen hard actueel nieuws op cryptogebied.

Voorbode van nieuwe voorspoed

Daarom verraste die plotselinge sprong boven de 5000 dollar zowel beleggers en marktkenners, want de bitcoin liet al enige tijd een stabiel en weinig volatiel beeld zien, terwijl het verleden van de bitcoin heeft laten zien dat het hard op en neer kan gaan. Sommige marktvorsers interpreteerden die betrekkelijke rust juist als een voorbode van een nieuwe langdurige rally.

Wel lijkt de Securities and Exchange Commission (SEC) serieus werk te willen maken van het wegnemen van het grijze gebied omtrent de regelgeving voor de crypto-industrie in de Verenigde Staten. Dat zou blijken uit het willen aanstellen van een in crypto's gespecialiseerde juridisch adviseur, die onder meer een ​​"allesomvattend plan" zou moeten gaan ontwikkelen voor cryptomunten en andere digitale effecten.

Heeft de plotselinge stijging van de bitcoin te maken met een verhoogde acceptatiegraad van digitale valuta's? Zijn speculanten verantwoordelijk voor de prijsschommelingen? Of stappen meer overtuigde investeerders in en laten die nu zien wat ze waard zijn?

De mysterieuze whale

Verschillende cryptokenners schreven de prijssprong van dinsdag in elk geval toe aan de activiteiten van een bitcoin whale, een partij met een grote hoeveelheid bitcoins in zijn cryptowallet. Die zou een grote kooporder hebben geplaatst.

Oliver von Landsberg-Sadie, hoofd van de in Londen gevestigde cryptovalutaspecialist BCB Group, zei tegen persbureau Reuters één grote klant te hebben gevonden op de drie handelsplatforms Kraken, Coinbase en Bitstamp, naar wie het in gang zetten van de koersbeweging op dinsdag wijst.

"Er was één order om ongeveer 20.000 Bitcoin te kopen, die werd automatisch via deze drie beurzen afgewikkeld", aldus de expert. "Als je kijkt naar de volumes op elk van de platforms, kun je zien dat ongeveer 7000 eenheden binnen een uur gecoördineerd en gesynchroniseerd werden gekocht.

Institutionele belegger(s)

Tegen deze achtergrond zijn er vraagtekens te plaatsen bij het doorzetten van de rally. Als een enkele koper inderdaad de oorzaak was van de prijssprong van de bitcoin, dan is het de vraag hoe houdbaar de opwaartse trend van de bitcoin daadwerkelijk is. Maar wat als dit een (enthousiaste) institutionele belegger is?

De cryptomarkt zit al lange tijd te hopen op grootschalige toetreding van dergelijke financieel krachtige partijen. Keer op keer hebben cryptogoeroes aangegeven dat dit een de cryptomarkt een geweldige boost zou kunnen geven, met de bitcoin voorop.

Wie wil investeren in crypto's kan op dit moment terecht bij verschillende aanbieders. Maar waar vindt u de beste broker? Bekijk onze vergelijker: de 12 beste brokers voor cryptovaluta's.

Wat denkt u?

Valuta in dit artikel

BTC/USD 8705,7197265625 -1,240234375
-0,01

Wisselkoersen

Naam Koers Waarde %
Bitcoin 7778,3101 11,5200 0,15
Koers dollar 1,1196 -0,0015 -0,14
Britse Pond 0,8821 0,0009 0,10
Zwitserse Frank 1,1252 0,0027 0,24
Japanse Yen 122,593 0,0530 0,04
pagehit