Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BITCOIN 22-1-2019 17:15:00

De vraag is of de bitcoin een snoek is die erop wacht om toe te slaan


Fotobron: Pixabay

(finanzen.nl) - Het is nog de vraag of de bitcoin dit jaar nog spectaculair vooruit schiet naar een koers die aanzienlijk hoger ligt dan de afgelopen tijd het geval was. Volgens Omkar Godbole, marktvorser bij Coindesk, zit de belangrijkste digimunt op de cryptomarkt momenteel het langst gevangen in de smalste bandbreedte sinds eind oktober.

De bitcoin noteerde dinsdagmiddag, even na vijf uur, zo'n 3594 dollar. Volg hier de actuele waarde en de bewegingen van de digimunt.

Volgens Godbole kan de bitcoin de huidige consolidatiefase doorbreken door een krachtige manoeuvre verder naar beneden, zo stelt hij in een recente technische analyse. Een laagteniveau in de buurt van de 3100 dollar, zoals in december, is zijn inziens heel goed mogelijk, "aangezien een langdurige periode van consolidatie vaak eindigt met een hevige move."

Einde van de bearmarkt

Veel beleggers lijken zich erbij neergelegd te hebben dat de bitcoin in een stevige bearmarkt is beland. Crypto-entrepreneur en analist Brian Kelly gelooft echter dat we niet veraf zijn van het einde van die bearmarkt. Hij zei dit in een recent interview met Cointelegraph tijdens de Crypto Finance Conference in Zwitserland.

Kelly denkt ook dat 2019 een beter jaar wordt voor de cryptomarkt en de bitcoin. De cryptospecialist vermoedt namelijk dat de bitcoin dit jaar een beter geaccepteerde asset zal worden onder mainstream beleggers.

Waarom? Nou, zo stelt Kelly, "de focus zal in 2019 op valuta's komen te liggen, de bitcoin, de litecoin enzo, omdat er nogal wat geopolitieke spanningen zijn." Hij ziet dat sommige wereldwijde macro-spelers de bitcoin gebruiken als alternatief voor hun goudpositie, of als middel om zich in te dekken tegen koersschommelingen van fiatvaluta's (standaardgeld).

Reken niet op een ETF

Wat hij wel uitsluit, is de lancering dit jaar van een eerste Exchange Traded Fund (ETF) gericht op bitcoins. Het is iets waar de markt al lange tijd op zit te wachten. Tot nog toe tevergeefs. Een dergelijke ETF wordt nodig geacht om de liquiditeit te vergroten en om institutionele beleggers over de streep te trekken om in de bitcoin te stappen.

LEES OOK: Het lijkt wederom een bitter jaar te worden voor de bitcoin, maar het geloof is er nog

Zo'n bitcointracker wordt door veel pleitbezorgers van de crypto-industrie en cryptogoeroes steeds weer aangehaald als een belangrijke ontwikkeling. Ze zien een dergelijk fonds als een middel om de liquiditeit te vergroten en om institutionele investeringen aan te trekken. Ze stellen dat dit een doorbraak van statuur kan creëren in de prijsvorming naar boven.

Wie wil investeren in crypto's kan op dit moment terecht bij verschillende aanbieders. Maar waar vindt u de beste broker? Bekijk onze vergelijker: de 12 beste brokers voor cryptovaluta's.

Wat denkt u?

Valuta in dit artikel

BTC/USD 5294,06982421875 54,099609375
1,03

Wisselkoersen

Naam Koers Waarde %
Bitcoin 4712,8101 75,0200 1,62
Koers dollar 1,1237 0,0007 0,06
Britse Pond 0,865 0,0003 0,03
Zwitserse Frank 1,1406 0,0003 0,02
Japanse Yen 125,82 0,0500 0,04
pagehit