Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
CRYPTO 1-3-2019 10:26:54

Facebook praat met bitcoinbeurzen over lancering WhatsApp-munt

(finanzen.nl) - Volgens bronnen tegenover The New York Times zou Facebook al in gesprek zijn met meerdere bitcoinbeurzen om een op WhatsApp-gerichte cryptomunt te lanceren.

"Het Facebook-project is in zo’n ver stadium dat het social media-platform al diverse gesprekken heeft gevoerd met cryptobeurzen over het verkopen van een Facebook-munt aan consumenten", zo schrijft The New York Times op basis van bronnen.

Bereik van 2,7 miljard gebruikers

Persbureau Bloomberg schreef eind vorig jaar nog dat een cryptomunt direct wordt geïntegreerd in WhatsApp en de bronnen van The New York Times bevestigen dit. WhatsApp heeft sinds december 2017 meer dan 1,5 miljard actieve gebruikers per maand.

Gezien Facebook al eerder plannen heeft aangekondigd om het back-end systeem van WhatsApp, Instagram en Messenger samen te voegen, kan een cryptomunt van Facebook al snel 2,7 miljard consumenten bereiken. Dat is circa 35 procent van de wereldpopulatie.

De cryptomunt worden gelinkt aan de Amerikaanse dollar, hetgeen gebruikers een gemakkelijke en goedkope manier biedt om internationale betalingen te doen.

Naast een cryptovaluta, waarover vooralsnog enkel geruchten zijn, bevestigde topman Mark Zuckerberg al wel dat het bedrijf mogelijk de blockchaintechnologie wil gebruiken om zijn eigen systemen te verbeteren.

De cryptodivisie van Facebook heeft al minstens één overname gedaan. Afgelopen maand kocht het de startup Chainspace. Chainspace hield zich naar verluidt bezig met het oplossen van de schalingsproblemen van blockchain-technologie. Volgens The Information zou Facebook bovendien een ontmoeting hebben gehad met de ondernemers achter Algorand, Keybase en het inmiddels stopgezette stablecoinproject Basis.

Meer dan vijftig werknemers

Inclusief het personeel van Chainspace bevat de cryptodivisie van Facebook nu meer dan vijftig werknemers. Het project wordt geleid door David Marcus, een voormalige topman bij het betaalbedrijf PayPal en die eerder nog het Messenger-team leidde. Bovendien zat Marcus in het bestuur van de Amerikaanse cryptobeurs Coinbase, maar is hier uit gestapt toen hij bij Facebook aan de slag ging.

Marcus en Facebook willen vooralsnog alles achter gesloten deuren houden. Volgens The New York Times werkt het cryptoteam geheel afgesloten voor de rest van de Facebook-werknemers. Wie wil investeren in crypto's kan op dit moment terecht bij verschillende aanbieders. Maar waar vindt u de beste broker? Bekijk onze vergelijker: de 12 beste brokers voor cryptovaluta's.

Wat denkt u?

Wisselkoersen

Naam Koers Waarde %
Bitcoin 7213,1699 73,0200 1,02
Koers dollar 1,1206 0,0003 0,03
Britse Pond 0,8815 0,0003 0,03
Zwitserse Frank 1,1226 0,0013 0,11
Japanse Yen 122,475 -0,0750 -0,06
pagehit