BITCOIN 15-5-2018 16:58:35

Hoofdpersonage uit ‘The Big Short’ maakt korte metten met de bitcoin


Fotobron: Pixabay

(finanzen.nl) - Sinds de film The Big Short uitkwam in 2015 geniet hedgefondsmanager Steve Eisman wereldwijd bekendheid als de man die op tijd zag dat de Amerikaanse huizenmarkt zou instorten door de kredietcrisis van 2008.

Eisman voorziet momenteel geen wereldwijde financiële crash, zo schrijft Business Insider, maar Eisman heeft wel een paar kritische noten te kraken. Volgens de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal zei Eisman, maandag op een congres in Hongkong, dat het hem nog altijd niet duidelijk wat het nut is van cryptomunten: "Ik zie niet in wat voor doel ze dienen", aldus Eisman. "Welke waarde voegen cryptomunten toe? Niemand heeft me dat nog kunnen uitleggen."

Een probleembank

Maar de hedgefondsmanager gaat verder. Hij noemt Deutsche Bank een probleembank die "dramatisch moet inkrimpen". Tegenover Bloomberg TV licht Eisman dit toe: "Deutsche Bank heeft een enorm probleem met de winstgevendheid. Ze hebben al heel lang onvoldoende geïnvesteerd in technologie. Waarschijnlijk zijn de financiële buffers niet op orde. Ik denk dat ze komende jaar kapitaalversterking nodig hebben."

Afgelopen februari meldde Deutsche Bank een jaarverlies over 2017 van 497 miljoen euro. Daarmee schrijft de grootbank voor het derde jaar op rij rode cijfers. John Cryan vertrok afgelopen april als topman. Zijn opvolger Christian Sewing heeft aangegeven de zakelijke activiteiten in de VS fors de gaan terugschroeven. Dat zal gepaard gaan met een reductie van banen.

Aanpak in financiële sector

Eisman fungeerde als belangrijkste personage in de film The Big Short, die gebaseerd is op het non-fictieboek van auteur Michael Lewis over de kredietcrisis van 2008. Acteur Steve Carell speelde Eisman in de film.

Tegenwoordig is Eisman vermogensbeheerder bij Neuberger Berman Group. Hij heeft tegen Bloomberg TV gezegd dat "financiële toezichthouders in de Verenigde Staten het uitstekend hebben gedaan in de nasleep van de kredietcrisis". Structurele problemen in de financiële sector zijn aangepakt. Over Europa zegt Eisman dat het "beter gaat, maar nog niet goed genoeg".

Makkelijk cryptovaluta kopen? Dit zijn de mogelijkheden! (ADV)

ripple kopen - litecoin kopen - ethereum kopen - bitcoin cash kopen - bitcoin kopen

Wat denkt u?

Wisselkoersen

Naam Koers Waarde %
Bitcoin 3159,28 35,3701 1,13
Koers dollar 1,1347 -0,0024 -0,21
Britse Pond 0,8783 -0,0029 -0,33
Zwitserse Frank 1,1326 -0,0015 -0,13
Japanse Yen 124,1585 -0,4965 -0,40
pagehit