Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
CRYPTO 31-12-2018 17:00:09

Is Facebook straks de beste blockchain belegging?


Fotobron: freeimages.com

(finanzen.nl) - Facebook zou volgens beleggerssite The Motley Fool werken aan een stablecoin, een cryptomunt gebaseerd op de blockchain. Een betaaltoepassing, geïntegreerd in Facebooks WhatsApp moet geldoverboekingen makkelijker maken. Facebook wil eerst aan de slag in India.

Een stablecoin is een soort cryptocurrency die is gekoppeld aan de waarde van een ‘echte’ munt, bijvoorbeeld de Amerikaanse dollar. Facebook zou inderdaad de dollar voor ogen hebben. De grilligheid van de koers van bijvoorbeeld de bitcoin maakt hem lastig te gebruiken voor e-commerce of overboekingen. Een minder beweeglijke, stabielere koers is dan handiger.

Andere stablecoin-aanhanger

Facebook is niet het enige bedrijf met belangstelling voor stablecoins. Ook de grote Japanse bank de Mizuho Financial Group wil met stablecoins aan de slag. De op twee na grootste bank van Japan wil de coin koppelen aan de Japanse yen.

De coin van Mizuho is bedoeld voor online betalingen. Retailers betalen straks voor het gebruik van de stablecoins. Maar die kosten zouden voor hen lager zijn dan de fees bij creditcards. Betalingen zouden bovendien sneller kunnen verlopen.

Facebook lijkt Mizuho's model te volgen. De onderneming kiest India niet toevallig als proeftuin. India heeft meer dan 460 miljoen internetgebruikers, het is het tweede land na China. In India wordt nog ontzettend veel met cash geld gewerkt. Facebook denkt met cashless online transacties zijn stablecoin project vleugels te geven. De markt is kansrijk, India heeft een bevolking van meer dan 1,3 miljard mensen.

India volop in beeld

Andere technologieondernemingen en online retailers kijken ook naar India. Retailer Walmart heeft een belang in de grootste de elektronische handelplaats vanb India. Berkshire Hathaway belegt in FlipKarts concurrent Paytm.

Facebook zou met een stablecoin voor India een slimme stap zetten. Het stapt in een enorme consumenten- en digitale economie die zich nog volop ontwikkelt. Het zou zonder zelf retailer te worden toch een voet tussen de de deur krijgen.

De afgelopen tijd vertraagde Facebook's groei. De onderneming heeft 2018 en 2019 bestempeld als 'investeringsjaren'. Voor langetermijninvesteerders hoeft dat geen slechte zaak te zijn. De uitgaven zullen volgens The Motley Fool sneller stijgen dan de inkomsten. Maar als dat leidt tot nieuwe tools en extra diensten kan dat gunstig zijn.

Facebook maakt nu vooral geld door middel van advertenties. De digitale betalingsindustrie die nu opkomt, zou een manier kunnen zijn om de inkomsten te spreiden. Facebook heeft mogelijk een mooie nieuwe bron van inkomsten én groei te pakken.

The Motley Fool wijst er wel op dat Facebook's stablecoin-project in de kinderschoenen staat. Een productomschrijving of een releasedatum is er nog niet. Toch is het een spannende ontwikkeling voor zowel crypto-aanhangers als voor Facebook-aandeelhouders.

Facebook heeft een enorme gebruikersbasis over de hele wereld. Het bedrijf zegt dat meer dan 2 miljard mensen minstens één van zijn apps (Facebook, WhatsApp, Instagram en Messenger) gebruiken. Stel je voor dat het ook een goedwerkende stablecoin heeft. Dat kan Facebook een aantrekkelijke manier maken om te profiteren van de blockchain-technologie.

Wie wil investeren in crypto's kan op dit moment terecht bij verschillende aanbieders. Maar waar vindt u de beste broker? Bekijk onze vergelijker: de 12 beste brokers voor cryptovaluta's.

Wat denkt u?

Valuta in dit artikel

EUR/BTC 0,000138324059662409 -3,76593379769474E-06
-2,65

Wisselkoersen

Naam Koers Waarde %
Bitcoin 7229,3999 191,8398 2,73
Koers dollar 1,1204 0,0019 0,17
Britse Pond 0,8828 -0,0004 -0,05
Zwitserse Frank 1,1224 0,0004 0,04
Japanse Yen 122,52 -0,0500 -0,04
pagehit