Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BITCOIN 10-7-2018 11:20:00

Is het afdalen van de bitcoin nou echt achter de rug?


Fotobron: Freeimages.com

(finanzen.nl/finanzen.net) - Cryptobeleggers hadden zich waarschijnlijk op de laatste dag van 2017 meer voorgesteld van het jaar 2018. Het jaar is voor hen tot nog toe behoorlijk pittig gebleken. De waarde van de bitcoin halveerde meer dan de helft. Met 5774 dollar bereikte de nummer 1 onder de cryptovaluta's eind juni het laagste niveau van het jaar. Maar sinds juli lijkt de markt voor cybergeld weer bezig met een geleidelijke opgang.

Bekijk hier de actuele stand van de bitcoin

Sinds het begin van de maand heeft de bitcoin zo een koersstijging van om en nabij de 10 procent doorgemaakt. Op maandag bereikte de digimunt een waarde van over de 6700 dollar, om daarna weer in de buurt van de 6600 dollar terug te bewegen. Er lijkt een nieuw groeipad naar boven te zijn ontstaan.

Naar de 7000 dollar, of niet?

Met het terugwinnen van een groeipad naar boven zou de bitcoin best wel eens snel de psychologisch belangrijke grens van 7000 dollar kunnen slechten. Maar cryptomuntdeskundigen zijn het er niet over eens of de opwaartse trend van momenteel houdbaar is, of dat de bitcoin, met in zijn slipstream andere cryptomunten, een nieuwe bodem zal zoeken.

Zelfs bitcoinbulls geven niet bijster veel richting aan beleggers in de bitcoin. Zo ook Clem Chambers, topman van de financiële website ADVFN. Hoewel deze crypto-expert helemaal gelooft in een bitcoinprijs die dicht bij de allerhoogste prijs die in zijn geschiedenis is behaald (bijna 20.000 dollar), acht hij nog een enorme prijsdaling mogelijk.

Op het CryptoCompare MJAC Blockchain Summit in Londen legde hij uit dat de bitcoin wel degelijk nog lang deel zal uitmaken van de toekomst. "Voordat hij echter weer de 20.000 dollar bereikt, zal hij waarschijnlijk eerst tot 2000 dalen", zo schat Chambers in.

Nog een bull spreekt van aderlating

Andere cryptokenners kunnen zich vinden in een dergelijke ontwikkeling van de bitcoin. Naast Chambers gaat Arhur Hayes, topman van de cryptobeurs BitMEX, er ook van uit dat de digimunt nog niet zijn bodem heeft gevonden. De deskundige vertelde vorige week de Amerikaanse zakenzender CNBC dat een verhoging tot 50.000 dollar aan het eind van het jaar mogelijk is. Bijvoorbeeld als de Securities and Exchange Commission (SEC) in de Verenigde Staten zijn goedkeuring geeft aan een eerste Exchange Traded Fund (ETF) op bitcoins.

Maar allereerst moet er meer bloed uit de bitcoin lopen. Om naar de 50.000 dollar te stijgen, zou de cryptomunt eerst zijn bodem moeten vinden tussen de 3000 en 5000 dollar, aldus Hayes. Die 50.000 dollar zou volgens Hayes aan het eind van 2018 bereikt kunnen worden.

Toch is er goed bullachtig nieuws

Al lijkt de weg naar een hogere koers op basis van deze twee cryptomunt-experts een beetje dramatisch, toch is er aardig wat positief nieuws waardoor de bitcoin en andere digimunten meer wind in de zeilen kunnen krijgen. Zo is beursintermediair Flow Traders eind vorige week actief in de cryptomarkt gestapt met zogenoemde Exchange Traded Notes (ETNs), met de prijs van de bitcoin en de ethereum als onderliggende waarden.

Het draagvlak voor de cryptomarkt lijkt ook toe te nemen in Zwitserland. Vorige week kondigde beursexploitant SIX aan dat de SIX Digital Exchange wordt gelanceerd als nieuw handelsplatform voor de bitcoin en andere digitale valuta's. Het platform moet ook de weg voor nieuwe digimunten vrijmaken. Er zullen specifieke producten op de markt worden gebracht, zonder dat is aangegeven welke dat zullen zijn.

Nog meer draagvlakversteviging

Tot slot is er sinds begin deze maand wereldwijd bekeken relatief weinig tegenwind geweest vanuit de regelgevende en toezichthoudende autoriteiten, althans als de bijtende woorden van de Bank for International Settlements (BIS) en zijn baas Agustin Carstens even buiten beschouwing worden gelaten.

Thailand heeft zelfs de bitcoin, de ripple, de stellar, de ethereum, de bitcoin cash, de litecoin en de ethereum classic in feite gelegaliseerd met een nieuwe wet. De nationale waakhond op de financiële markten in Thailand heeft aangekondigd dat er op 16 juli regelgeving van kracht wordt ten aanzien van Initial Public Offerings (ICOs), waardoor het gemakkelijker moet worden om kapitaal op te halen.

Zo lijkt Thailand een van de eerste landen te worden waar de crypto-industrie in gereguleerde banen wordt geleid. De winst is dat beleggers in bitcoins en andere cryptocurrencies zo weer een stap dichterbij komen wat betreft duidelijkheid op het gebied van regelgeving wat wel en niet mag.

Wat denkt u?

Wisselkoersen

Naam Koers Waarde %
Bitcoin 3191,77 -0,0801 0,00
Koers dollar 1,1292 -0,0004 -0,03
Britse Pond 0,8762 -0,0064 -0,73
Zwitserse Frank 1,1352 0,0001 0,00
Japanse Yen 124,725 -0,1000 -0,08
pagehit