Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BITCOIN 23-1-2019 16:53:00

Lucid stelt voor de bitcoin het hoogste koersdoel ooit, namelijk 10 miljoen dollar


Fotobron: Pixabay

(finanzen.nl) - Lucid Investment Strategies gelooft dat de bitcoin uiteindelijk 10 miljoen dollar waard gaat worden, zonder overigens daarvoor een tijdlijn uiteen te zetten. Dat komt tamelijk utopisch over gezien de bearmarkt waarin de bitcoin momenteel gevangen lijkt te zitten, en waarin het maar niet wil vlotten met de koers.

Maar in een rapport van de hand van Chief Investment Officer Dean Tyler Jenks en Executive Vice President Leah Wald wordt uit de doeken gedaan waarom de bitcoin zo hoog door zou kunnen stoten. Ze koppelen deze extreme opmars namelijk aan het redden van de wereld door de bitcoin. Dat klinkt inderdaad bizar, maar bij Lucid denkt men dat het mondiale schuldenprobleem met de bitcoin kan worden opgelost.

Messiaanse krachten

Sinds de bitcoin in 2017 een zelden geziene koersrally inzette richting de 20.000 dollar zijn cryptovaluta's enorm in de belangstelling komen te staan bij veel beleggers, ook al kan er nog niet worden gezegd dat ze mainstream zijn geworden.

Crypto bulls begonnen elkaar keer op keer te overbieden waar het naar toe ging, met name wat betreft de bitcoin, de verreweg belangrijkste munt op de cryptomarkt. Die trend zette zich sterk voort na het afglijden van de koers. Ook sceptici lieten zich luidkeels gelden, waaronder de Amerikaanse econoom Nouriel Roubini en de Amerikaanse topbelegger Warren Buffett.

LEES OOK: De vraag is of de bitcoin een snoek is die erop wacht om toe te slaan

Langzaamaan zijn de crypto bulls wat stiller geworden, wat ook logisch is omdat de steeds weer falende prijsontwikkeling opwaarts op de cryptomarkt nou niet bepaald tot een juichstemming reden geeft. Maar vermogensbeheerder Lucid heeft een andere insteek. Deze Amerikaanse vermogensbeheerder schetst een scenario waarbij de bitcoin niet alleen zijn kracht van vorig jaar terugwint, maar ook naar een ongekende hoogte zal opklimmen. Nog sterker gezegd: Lucid dicht de bitcoin messiaanse krachten toe.

Bitcoin als reddende engel

Messiaanse krachten? Ja. Want Lucid denkt dat de bitcoin dé oplossing kan worden om de wereldwijde schuldenberg aan te pakken. Terwijl de mondiale schuldenlast tot reusachtige proporties is uitgegroeid, is er momenteel sprake van een grote onevenwichtigheid in de verdeling van rijkdom. Eind 2018 stond tegenover een wereldwijde schuld van 247 biljoen dollar zo'n 317 biljoen dollar aan mondiale assets, oftewel het bij elkaar opgetelde wereldwijde vermogen.

Deze wereldwijde rijkdom overtreft nog steeds de schuldenlast, maar het gat wordt steeds kleiner en kleiner, waarbij de schuldratio in de afgelopen twintig jaar is opgelopen tot 394 procent, stellen Jenks en Wald van Lucid. Dat is gewoon niet houdbaar, aldus het tweetal.

Op zoek naar een oplossing voor de schuldencrisis komen de deskundigen van Lucid met een aantal opties. Denk aan de invoering van een gouden standaard, het creëren van (meer) economische groei, het opheffen van de totale staatsschuldcrisis in de wereld door alle staatsschulden kwijt te schelden of het massaal investeren in de bitcoin.

Hoe dan?

In het rapport noemen Jenks en Wald dat laatste een duurzame en hoogwaardige oplossing. "Als de bitcoin oploopt tot 10 miljoen dollar per bitcoin, dan zou die de wereldgemeenschap kunnen voorzien van een stabiele munteenheid, die de huidige standaardvaluta's kan vervangen en kan fungeren als dé reservemunt van de wereld, een munt die ongevoelig is voor inflatie en deflatie. Deze munt zou de ultieme 'Store of Value' zijn."

Download hier 'The Long And Winding Road To A $10 Million Bitcoin', het rapport van Lucid Investment Strategies

Is bovenstaande haalbaar? Waarschijnlijk niet, zo geven Jenks en Wald toe. "Maar wij geloven dat het mogelijk is en wij geloven dat dit de grootste voordelen biedt met de minste nevenschade voor zo min mogelijk individuen, bedrijven, instellingen en landen. Het belangrijkste is dat het een permanente oplossing biedt, een kwaliteit die geen van andere oplossingen biedt."

Massale decimering

Tegen deze achtergrond zetten de twee deskundigen van Lucid een noodzakelijk koersdoel van 10 miljoen dollar op de voorgrond. Dat is een stijging van (afgerond) 285.614 procent, aldus de experts. Op dat niveau biedt de cryptomunt voldoende body om de wereldwijde schuldenlast te verminderen. Maar voordat dit gebeurt, zal de bitcoin eerst nog lager dalen. De bitcoin heeft de bodem nog niet bereikt, zo wordt gesteld.

Het beneden de grens van 1000 dollar vallen, moet daarbij niet worden uitgesloten. En voordat de bitcoin deze bodem heeft bereikt, moet er ook een massale decimering van de bestaande altcoins plaatsvinden. Want die staan de bitcoin in de weg.

Daarom vinden Jenks en Wald het prima als regelgevende instanties ingrijpen op de cryptomarkt. De bitcoin zal daar eveneens schade van ondervinden, maar minder dan zijn kleinere concurrenten onder de cryptovaluta's. Zodra de bitcoin de bodem heeft bereikt, ligt de weg naar de top vrij, al zal het wel een weg met de nodige obstakels zijn.

Inschatting van de hobbels onderweg

De experts van Lucid hebben een inschatting gemaakt van de hordes die de bitcoin zal moeten nemen op weg naar die 10 miljoen dollar per bitcoin. Zo zijn tussen de 6000 dollar en de 7500 dollar kleine hindernissen te verwachten. Volgens het rapport zullen de vervolgens opdoemende obstakels dan weer moeilijk te nemen zijn tussen de 10.100 dollar en de 11.100 dollar.

En tussen de 13.750 dollar en 17.500 dollar zijn er dan weer kleine struikelblokken te verwachten, met als laatste obstakel het slechten van de grens van 19.666 dollar. Vanaf dit punt wordt de weg naar boven gemakkelijker. Behalve hedgefondsen en family offices zullen gaandeweg steeds meer gewone beleggers vertrouwen krijgen in de bitcoin en instappen. Uiteindelijk zal men wel om moeten gaan, menen Jenks en Wald.

"Bij een bitcoinprijs van 400.000 dollar haalt de bitcoin uiteindelijk goud in qua marktkapitalisatie, waarbij ook veel goudinvesteerders al met al om zullen gaan naar deze digimunt." Dat zal het slotakkoord zijn in de strijd van de bitcoin om algemeen geaccepteerd te worden door de markt.

Wie wil investeren in crypto's kan op dit moment terecht bij verschillende aanbieders. Maar waar vindt u de beste broker? Bekijk onze vergelijker: de 12 beste brokers voor cryptovaluta's.

Wat denkt u?

Valuta in dit artikel

BTC/USD 5286,31982421875 46,349609375
0,88

Wisselkoersen

Naam Koers Waarde %
Bitcoin 4706,4199 68,6299 1,48
Koers dollar 1,1237 0,0007 0,06
Britse Pond 0,8651 0,0004 0,05
Zwitserse Frank 1,1408 0,0004 0,04
Japanse Yen 125,82 0,0500 0,04
pagehit