Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BITCOIN 7-2-2019 17:18:00

Marktstrateeg: 'De bitcoinkoorts kan weer terugkeren'


Fotobron: Pixabay

(finanzen.nl) - Nikolaos Panigirtzoglou schreef halverwege december dat de deelname van grote financiële partijen in de bitcoinhandel dalende was. Maar deze week zei hij in een programma van de Amerikaanse zakenzender CNBC dat die situatie waarschijnlijk van tijdelijke duur is.

Volgens Panigirtzoglou zouden die financiële instellingen hun belangstelling voor cryptocurrencies moeten (en gaan) herijken naarmate de stabiliteit daarvan groeit. De strateeg bemerkt dat dit eraan komt. "De stabiliteit die we op dit moment zien op de cryptomarkt maakt de weg vrij voor meer participatie van institutionele beleggers in de toekomst", voorziet hij.

Check hier wat Nikolaos Panigirtzoglou in december van 2018 beweerde

In de afgelopen jaren hebben veel deskundigen voorspeld dat meer participatie van institutionele beleggers op Wall Street de bitcoin en andere cryptomunten nieuw elan zou geven. Net zo goed als dat er op de cryptomarkt met smart wordt uitgekeken naar een eerste Exchange Traded Fund op bitcoins.

Die zou het beleggen in de bitcoin vergemakkelijken en onder meer een fijn instrument zijn voor institutionele partijen om te profiteren van de handel en wandel van de bitcoin. Op de bitcoinmarkt wordt gehoopt dat die institutionele beleggers uiteindelijk veel (groot)kapitaal naar de markt gaan brengen.

Saai parcours

Ondertussen is de bitcoin, de belangrijkste digimunt, nog steeds ver van zijn hoogtepunt van eind 2017 verwijderd. We blijven het herhalen: de bitcoin bereikte toen een waarde van bijna 20.000 dollar.

In januari cirkelde de bitcoin nog boven de 3500 dollar en tot en met woensdag noteerde hij grosso modo boven de 3400 dollar. Op donderdagmiddag zakte de bitcoin onder de 3400 dollar om in de namiddag ietwat heen en weer te hoppen in het gebied net boven de 3400 dollar en net onder de 3400 dollar. Kortom, de bitcoin legt een uitermate saai parcours af.

Zeepbelfase

"De cryptomarkt was een nieuwe markt", aldus Panigirtzoglou. "Die is door een zeepbelfase heengegaan." En de analist suggereert dat die uiteindelijk uiteen is gespat. Hij verwacht dat grote financiële partijen de markt van cryptomunten zullen betreden naarmate ze het belang zien toenemen van de blockchain, de technologie die onder meer de cryptografische transacties registreert.

Maar Panigirtzoglou tekent erbij aan dat deze upschwung voor de cryptomarkt nog jaren kan duren. Volgens hem is het grootste obstakel van nu de regelgeving. Het realiseren van werkzaam toezicht van regelgevers gaat niet van een leien dakje, constateert hij. Daarmee suggereert de marktstrateeg dat hij die regelgeving en toezicht van groot belang vindt.

Topman van Twitter

Jack Dorsey, de topman van Twitter, is nog steeds optimistisch over de toekomst van de bitcoin. Deze munt zou de enige digitale valuta zijn die Dorsey bezit. De topman zei onlangs dat de digitale valuta een geweldig merk is met veel veerkracht. Ook vindt hij de bitcoin helemaal passen bij de idealen die ten grondslag liggen van het internet.

Dorsey herhaalde volgens Smartereum.com dat de bitcoin in de komende tien jaar de eenheidsmunt van de wereld zal worden. In een verklaring zei hij dat: "De wereld zal één munt hebben, het internet zal slechts één munt hebben. Persoonlijk ben ik ervan overtuigd dat de bitcoin die munt zal zijn."

Wat denkt u?

Valuta in dit artikel

BTC/USD 5307,58984375 67,61962890625
1,29

Wisselkoersen

Naam Koers Waarde %
Bitcoin 4725,7798 87,9897 1,90
Koers dollar 1,1234 0,0004 0,03
Britse Pond 0,8648 0,0002 0,02
Zwitserse Frank 1,1407 0,0004 0,03
Japanse Yen 125,7995 0,0295 0,02
pagehit