Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BELEGGEN 5-11-2018 12:00:00

Zwitserse blockchainbeurs Lykke en Nederlandse Nxchange maken effecten beschikbaar via blockchain


Fotobron: Pixabay

(finanzen.nl) - De samenwerking tussen Nxchange en Lykke moet ervoor zorgen dat bedrijven over de hele wereld snel, gemakkelijk en zeer efficient hun effecten kunnen aanbieden aan een veel bredere beleggersmarkt. Tegelijkertijd moeten zo beleggers toegang krijgen tot een veel grotere en meer diverser verscheidenheid aan investeringsmogelijkheden.

Door dit partnership zullen effecten (zoals aandelen en obligaties) "ge-tokenised" verhandeld gaan worden binnen een blockchaininfrastructuur. De vastlegging zal dus gebeuren in de vorm van tokens. Dus brokers, banken en en andere ter zake doende partijen zijn niet meer nodig. De effectenhandel zal plaatsvinden binnen een gereguleerde omgeving, die onder de multilaterale handelsfaciliteit van Nxchange valt. Dit moet alle gebruikers de gemoedsrust en het vertrouwen bieden die nodig zijn om te investeren in voorheen ontoegankelijke activa.

Nxchange versus Lykke

Lykke neemt een minderheidsbelang in Nxchange en zal naast een forse kapitaalinjectie, kennis en ervaring op het gebied van financial engineering, het tokenizen van effecten, blockchaintechnologie, wallet structuren en smart contracts inbrengen.

Nxchange zal in de samenwerking met Lykke vanuit zijn kant kennis over regelgeving inbrengen op het gebied van compliance en governance rond noteringsvereisten, die veilige en gereguleerde handel mogelijk te maken. Deze relatief jonge beurs, die in april 2016 van start ging, richt zich op Europese ondernemingen met ambitieuze groeiplannen.

Het bijzondere van Nxchange is dat bedrijven met een beursnotering zowel via het centrale handelsplatform als de eigen website kapitaal kunnen aantrekken binnen hun eigen netwerk en communities. Nxchange is als het ware een nieuwe generatie effectenbeurs die directe handel tussen bedrijven en beleggers mogelijk maakt.

Altijd toegang

De digitale portemonnees van Lykke en Nxchange (wallets) zullen een opslagmogelijkheid bieden waarmee gebruikers altijd toegang hebben tot hun digitale assets. Bedrijven kunnen bij het uitgeven van effecten, geïntegreerde smart-contracten gebruiken voor het vastleggen van onder meer eigendomsrechten, stemrechten, dividenuitkeringen of andere rechten of vormen van gebruik. Bijvoorbeeld de koppeling met loyaliteitsprogramma's. Aandeelhoudersvergaderingen en stemmingen kunnen op de blockchain worden uitgevoerd.

Nieuwe blockchaintechnologie en smartcontracts die worden gebruikt in de crypto-markten zijn veel goedkoper, sneller, toegankelijker en veiliger in vergelijking met de technologie die de traditionele beurzen en handelsplatformen gebruiken, zo wordt door Nxchange en Lykke gesteld in een persbericht. Daarnaast zullen transacties direct tussen partijen, real-time en 24/7 afgehandeld worden kunnen worden.

Nxchange heeft onlangs ook een samenwerking aangekondigd met ABN Amro clearingbank. Deze samenwerking is gericht op de ontwikkeling van de eerste blockchainbankrekening waar transacties op Nxchange real-time tegen fiat-valuta's kunnen worden afgewikkeld, terwijl deze in bewaring worden gehouden bij ABN Amro-clearingbank.

Wat denkt u?

Wisselkoersen

Naam Koers Waarde %
Bitcoin 7084,8198 -28,2202 -0,40
Koers dollar 1,1159 -0,0003 -0,02
Britse Pond 0,8793 0,0009 0,10
Zwitserse Frank 1,1255 -0,0031 -0,27
Japanse Yen 123,036 -0,3440 -0,28
pagehit