Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BITCOIN 12-6-2019 18:00:00

Analist: 'De bitcoin zal later dit jaar een nieuwe recordhoogte bereiken'


Fotobron: Pixabay

(finanzen.nl) - Hoewel de cryptomarkt na de duidelijke hersteltendensen van de afgelopen maanden onlangs opnieuw bitcoinfans wat ontnuchterde, blijven bitcoin bulls geloof houden. Een van hen verwacht zelfs dit jaar nog nieuwe hoogtepunten. Het betreft cryptogoeroe en analist Oliver Isaacs.

Isaacs heeft tegen de Britse krant The Independent uit de doeken gedaan hoe hij denkt dat de cryptomarkt de komende maanden zich zal ontwikkelen. En dat is dus behoorlijk optimistisch.

Positieve omgeving voor crypto's

's Werelds bekendste en belangrijkste cryptomunt zou tegen het einde van het jaar kunnen stijgen tot 25.000 dollar, aldus Isaacs. Dat zou dus een nieuw record betekenen voor de digimunt. De vorige hoogste prijs was in december 2017 toen de bitcoin bijna de 20.000 dollar bereikte.

De expert verwijst naar de huidige positieve omstandigheden voor cryptomunten, zoals de bitcoin maar ook de ethereum, de ripple, de litecoin et cetera. "De recente heropleving heeft verschillende oorzaken. Er zijn geopolitieke, technologische en regelgevende redenen", zegt Isaacs.

Volgens Isaacs hebben de gevolgen van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China "ook geleid tot de plotselinge belangstelling voor de bitcoin als hedge". Daarnaast constateert hij dat een groeiend aantal investeerders de bitcoin als een veilige haven beschouwt dankzij de stappen die zijn gezet en worden gezet richting wetgeving en regelgevend toezicht.

Maar er is nog iets. "Bedrijfsreuzen als Microsoft, Amazon, Starbucks en Whole Foods stellen zich open voor de cryptowereld en overwegen nu de bitcoin als betaalmiddel te accepteren." Al deze factoren dragen naar zeggen van de bitcoin bull bij tot een betere marktpositie van cryptovaluta's.

Andere deskundigen hebben er ook vertrouwen in

Met zijn prijsprognose voor de bitcoin ligt Isaacs zelfs onder de schattingen van andere bitcoin bulls. Denk daarbij aan durfkapitalist Tim Draper. Die herbevestigde onlangs bijvoorbeeld zijn richtprijs van 250.000 dollar, die de bitcoin in 2022 zal bereiken. Draper is van mening dat de huidige marktsituatie een gunstig moment is om de markt te betreden. Draper vindt dat beleggers de recente 'rebound' als een kans moeten zien en die kans moeten pakken.

Crypto-expert Erik Finman, die als tienermiljonair werd door in de bitcoin te stappen, ziet ook een enorm potentieel in cryptovaluta's en heeft onlangs van de daken geschreeuwd (in figuurlijke zin) dat het appeltje-eitje is om in tien jaar tijd miljardair te worden met crypto's. Saillant detail: in december van vorig jaar zei hij nog dat de bitcoin zo goed als dood was.

LEES OOK: 'De bitcoin kan een prijs van 40.000 dollar bereiken in de nabije toekomst (een column van Camille Faber)'

Mike Novogratz, de topman van investeringsmaatschappij Galaxy Digital en zeer zeker een 'true believer', blijft echter wat meer met zijn voeten op de grond. Hij verwacht ook dat de prijzen van de bitcoin zich op de middellange termijn positief zullen ontwikkelen, maar verwacht dat de cryptomunt zich in eerste instantie zal consolideren tussen de 7000 en 10.000 dollar.

De vraag is natuurlijk of er nu sprake is van die periode, want de bitcoin hing al weer een tijdje net boven of onder de grens van 8000 dollar. Op het eind van de woensdagmiddag brak hij weer door die (voorlopig) magische grens heen. Kort na sluiting van de aandelenbeurs in Amsterdam noteerde de bitcoin zo 8199 dollar.

Non-believer Nouriel Roubini zal zich van dit positivisme de haren uit zijn hoofd trekken. De Amerikaanse econoom ziet de hele cryptomarkt als de moeder en vader van alle bubbels.

Wie wil investeren in crypto's kan op dit moment terecht bij verschillende aanbieders. Maar waar vindt u de beste broker? Bekijk onze vergelijker: de 12 beste brokers voor cryptovaluta's.

Wat denkt u?

Valuta in dit artikel

BTC/USD 11960,9296875 -960,7705078125
-7,44

Wisselkoersen

Naam Koers Waarde %
Bitcoin 10518,54 -842,7002 -7,42
Koers dollar 1,1368 -0,0003 -0,03
Britse Pond 0,8948 -0,0012 -0,13
Zwitserse Frank 1,1119 -0,0001 -0,01
Japanse Yen 122,601 0,0510 0,04
pagehit