Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BITCOIN 25-4-2018 10:40:31

Bitcoin stijgt naar hoogste level in maand tijd


Fotobron: Freeimages.com

(finanzen.nl) - De bitcoin schoot dinsdagmiddag door de grens van 9300 dollar en stootte vervolgens even door de grens van 9400 dollar heen, sprong terug, om zich daarna 's avonds iets boven de koers van 9400 dollar te nestelen. In die situatie veranderde op woensdagochtend eerst niets, maar halverwege de ochtend ging de bitcoin wederom naar rond de 9350 dollar.

De bitcoin is de afgelopen week ongeveer 20 procent aangedikt. In reactie op de zware koersverliezen op Wall Street en de stijging van de bitcoin stelt Spencer Bogart, partner bij Blockchain Capital, tegenover de Amerikaanse zakenzender CNBC dat de bitcoin nog steeds geen correlatie toont met de traditionele asset classes. Daarnaast heeft de cryptomunt volgens zijn zeggen nog heel veel opwaarts potentieel.

Maar vanuit het diepe dal waarin de bitcoin in februari belandde is er natuurlijk veel ruimte om te groeien. In het eerste kwartaal verloor de bitcoin ruwweg 48 procent van zijn waarde.

Volg de actuele koers op de afzonderlijke koerspagina van finanzen.nl

De aandelenmarkten op Wall Street bewogen zich in tegenovergestelde richting. Beleggers toonden zich bezorgd om de stijgende rentetarieven en een 'bearish' signaal in een conference call van Caterpillar, een belangrijke Amerikaanse fabrikant van graafmachines en bulldozers. Waarschuwingstekens van Caterpillar worden gezien als een belangrijke indicator voor de gezondheid van de Amerikaanse economie.

Steun van Goldman Sachs

Bogart van Blockchain Capital meent dat bitcoin een aantrekkelijk alternatief biedt voor beleggers die een deel van hun aandelen deze week de deur uitgooien als reactie op macro-economisch nieuws dat hen niet bevalt. In zoverre denkt hij dat de bitcoin aantrekkelijk is voor de diversificatie van hun beleggingsportefeuilles.

Daarnaast ondervindt de bitcoin steun van het nieuws dat Goldman Sachs de eerste medewerker heeft aangenomen die zich exclusief gaat richten op digitale valuta's. Justin Schmidt gaat onderzoeken hoe Goldman dieper in de ontluikende markt voor cryptomunten kan duiken, waaronder de mogelijke opening van een handelsdesk voor cryptomunten bij de zakenbank.

Joe DiPasquale, Chief Executive Officer van BitBull Capital, vindt dit een belangrijke move. "Naarmate er steeds meer financiële instellingen zich opmaken om deel te nemen aan de cryptomarkt, zullen de waarderingen op die markt waarschijnlijk gestaag toenemen.

Mainstream

Tom Lee, Managing Partner en Head of Research bij Fundstrat Global Advisors, gelooft dat de zet van Goldman Sachs goed nieuws is voor de toekomst van cryptocurrencies.

Hij beschouwt het als een sein dat een grote investeringsbank voldoende vertrouwen heeft in de transparantie van de cryptomarkt. En dat er goed geld is te verdienen om die handelsdienst daadwerkelijk aan te bieden. "Ik denk dat het een teken is dat dit mainstream wordt."

Makkelijk cryptovaluta kopen? Dit zijn de mogelijkheden! (ADV)

ripple kopen - litecoin kopen - ethereum kopen - bitcoin cash kopen - bitcoin kopen

Wat denkt u?

Wisselkoersen

Naam Koers Waarde %
Bitcoin 11542,8203 181,5801 1,60
Koers dollar 1,1371 -0,0001 0,00
Britse Pond 0,8959 -0,0001 -0,01
Zwitserse Frank 1,1119 -0,0001 0,00
Japanse Yen 122,535 -0,0150 -0,01
pagehit