Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BITCOIN 30-10-2018 11:44:00

Bitcoinbull verwacht verzwakking van bitcoin, maar cryptomarkt zal met 5000 procent stijgen


Fotobron: Pixabay

(finanzen.nl) - Staat de bitcoin een soort setting à la Game of Thrones te wachten? Nigel Green, oprichter en Chief Executive Officer van het financiële consultancybedrijf deVere Group, lijkt dat wel te suggereren. Hij is van mening dat de cryptomarkt in de komende tien jaar aanzienlijk gaat veranderen. Green denkt dat de bitcoin daarbij aan dominantie en kracht gaat inboeten, en zelfs van de troon kan worden gestoten.

Dat is best wel een soort van negatieve visie van iemand die als een 'bull' op de bitcoin bekendstaat. Green haalde begin september nog fel uit naar 'bashers' van de bitcoin.

LEES OOK: 'Geloof onheilsprofeten zoals de Wolf of Wall Street niet', aldus bitcoinbull

"De bitcoin heeft de cryptorevolutie in gang gezet en heeft de manier veranderd waarop de wereld transacties uitvoert, zaken doet en assets beheert", zo schetst Green de consequenties van het op de wereld brengen van de bitcoin tien jaar geleden door Satoshi Nakamoto.

Een magische 5000 procent

"Het begon allemaal met de bitcoin. Maar al snel zal het voor de marktleider, de bitcoin, weleens moeilijk kunnen zijn om zijn machtspositie te behouden", aldus Green. Hij vermoedt dat de belangrijkste cryptovaluta van nu in de komende tien jaar waarschijnlijk zijn koppositie qua marktkapitalisatie gaat verliezen aan concurrerende digimunten.

Green gelooft dat tegen 2028 de totale marktkapitalisatie van alle digitale valuta's tezamen met 5000 procent zal zijn toegenomen en dat de bitcoin in dezelfde periode zijn marktdominantie kwijtspeelt.

Hoewel de bitcoin een belangrijke rol speelt in de financiële wereld moeten andere cryptomunten in het oog worden gehouden, zo wil Green aan beleggers en potentiële beleggers meegeven. Volgens Green zou de focus op de cryptomarkt sterk op de ripple (XRP) en de ethereum kunnen komen te liggen. De ripple omdat die zich sterk richt op integratie met banken en andere financiële instellingen en de ethereum omdat die in toenemende mate door platforms wordt gebruikt als handelsmiddel.

Nu toch iets meer bloed uit de wond

"Met de toenemende introductie van cryptovaluta's worden er steeds meer digitale assets op de markt gebracht door zowel private als publieke organisaties. Hierdoor groeit de concurrentie en neemt het marktaandeel van de bitcoin af", schetst Green. Volgens Green zullen nieuwe technologieën ook een negatieve invloed hebben op de dominante positie van de bitcoin op de markt.

De afgelopen week wist de koers van de bitcoin zich redelijk staande te houden. Anders gezegd: de hoofdcrypto werd niet massaal van de hand gedaan in reactie op de dieprode scoreborden op de de belangrijkste aandelenbeurzen. Dat is wel wat anders dan wat er in 2018 plaatsvond bij de eerdere correcties van betekenis op de aandelenbeurzen.

Anderzijds was er ook geen sprake van het inzetten van de bitcoin als hedge, iets waarop invloedrijke marktvorsers al het hele jaar keer op keer hamerden. De bitcoin bloedde vorige week wel, maar niet hevig. Op maandag leek er uit de wond toch wel meer bloed te stromen.

Nadering van 6300 dollar

Op maandagochtend ging de bitcoin richting de 6400 dollar en halverwege de middag werd de 6300 dollar genaderd. Aan het begin van de dinsdagmiddag verkeerde de bitcoin nog steeds in het gebied net boven de 6300 dollar. Wat voor de bitcoin gold, gold eigenlijk ook voor het overgrote deel van de altcoins. Zoals wel vaker volgt het overgrote deel van de cryptomarkt dé crypto die nog steeds heerst in cryptoland, althans dat blijkt uit de data van CoinMarketCap.

Bekijk hier de meest actuele richting van de bitcoin

Hoewel Green nu een stuk minder aardiger lijkt ten opzichte van de bitcoin, blijft hij onverminderd geloven in cryptovaluta's als het geld van de toekomst. Hij wijst daarbij op de ontwikkelingen in het algemene gebruik van betaalmiddelen, waaronder de voortschrijdende verschuiving van papier geld naar digitaal geld.

Maar ook merkt hij dat banken en andere financiële instellingen zich steeds meer bezighouden met cryptovaluta's als nieuwe betaalmethode. Blockchaintechnologie ziet hij daarbij eveneens steeds meer aan invloed winnen.

Wie wil investeren in crypto's kan op dit moment terecht bij verschillende aanbieders. Maar waar vindt u de beste broker? Bekijk onze vergelijker: de 12 beste brokers voor cryptovaluta's.

Wat denkt u?

Wisselkoersen

Naam Koers Waarde %
Bitcoin 9128,5 -106,2100 -1,15
Koers dollar 1,1007 -0,0035 -0,32
Britse Pond 0,8837 0,0025 0,28
Zwitserse Frank 1,0921 -0,0040 -0,36
Japanse Yen 118,525 -0,0450 -0,04
pagehit