Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
CRYPTO 5-8-2019 14:13:56

Cryptogeld straks ook bij retailreus Walmart - Stabecoin zou lijken op Facebook's libra


Fotobron: Pixabay

(finanzen.nl) - Walmart is bezig met een eigen stablecoin, een cryptomunt met een koers die is gekoppeld aan 'gewoon' geld, zoals de dollar. Crypo-nieuwssite Coindesk toont ook Walmart's patentaanvraag.

Het Amerikaanse winkelbedrijf Walmart is een retail-reus. De marktkapitalisatie, de beurswaarde ligt rond de 310 miljard dollar, volgens Bloomberg. Voor Ahold Delhaize is de marktkapitalisatie nog geen 25 miljard dollar.

De plannen voor de stablecoin die Walmart wil gaan aanbieden lijken op Facebook's ideeën voor de libra. De grove kenmerken van die stablecoin presenteerde Facebook midden juni.

Overeenkomsten: stabiel en charmant

Net als de libra moet ook Walmart's munt een koppeling krijgen met 'gewone' valuta, zoals de dollar.

Verder zeggen beide ondernemingen dat hun cryptomunten kunnen bijdragen aan de financiële zelfstandigheid van mensen. Straks kun je makkelijk online shoppen en winkelen, ook als je een beperkte toegang hebt tot bankdiensten.

Coindesk denkt dat er sprake is van een charmeoffensief van Facebook en Walmart. De ondernemingen hopen kennelijk dat het publiek én regelgevers positief zullen staan tegenover de stablecoins als die mensen zonder bankrekeningen of creditcards kunnen dienen.

Een opmerkelijk verschil is dat gebruikers van een 'Walmart Coin' ook rente kunnen verdienen op hun saldo. De reserves in bijvoorbeeld dollars die de stabiele factor moeten zijn voor de stablecoins leveren ook renteopbrengsten op. Walmart zou die willen uitdelen onder gebruikers, het winkelend publiek. Facebook zou dergelijke opbrengsten mogelijk delen met zakenpartners en niet zozeer met klanten.

Klantenkaartp>

Retailer Walmart overweegt ook een loyaliteitsprogramma aan de Walmart Coin te verbinden. De aankoopgeschiedenis van de gebruiker komt in een blockchain. Dus punten zijn makkelijk toe te kennen.

Creditcard?

In de patentaanvraag hint Walmart er ook op dat de stablecoin creditcards kan vervangen. Verder kan je met de Walmart-coin instellen wie welke producten mag kopen. Er is een leeftijdsgrens in te bouwen voor bijvoorbeeld sigaretten, alcohol of een dvd's die voor boven de 18.

Walmart gebruikt al blockchain-technieken voor het traceren van producten zoals verse groenten en farmaceutica. Het heeft een hele range aan octrooien voor tal van toepassingen.

.

Wie wil investeren in crypto's kan op dit moment terecht bij verschillende aanbieders. Maar waar vindt u de beste broker? Bekijk onze vergelijker: de 12 beste brokers voor cryptovaluta's.

Wat denkt u?

Wisselkoersen

Naam Koers Waarde %
Bitcoin 9148,6602 -544,4502 -5,62
Koers dollar 1,1084 -0,0016 -0,14
Britse Pond 0,9141 0,0020 0,22
Zwitserse Frank 1,0893 0,0037 0,34
Japanse Yen 118,1875 0,2325 0,20
pagehit