Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BITCOIN 19-9-2019 15:02:00

De bitcoin schoot als een pijl naar beneden, maar krabbelde wel weer wat op


Fotobron: Freeimages.com

(finanzen.nl) - De bitcoin, de belangrijkste onder de cryptomunten, wist in de eerste helft van september stand te houden boven de 10.000 dollar. Daarboven zigzagde hij wat heen en weer, zonder dat er een serieuze aanval op de grens van 11.000 dollar werd gedaan.

Maar aan de betrekkelijke rust van de afgelopen weken lijkt op donderdag een eind te zijn gekomen. Na de duikeling krabbelde de digimunt echter wel weer op en tikte er zo weer ruim 200 dollar bij, maar de grens van 10.000 dollar werd niet gepasseerd.

Weinig duidingsnieuws

De bitcoin kostte donderdagmiddag om drie uur zo'n 9896 dollar. Ook op het overige gedeelte van de cryptomarkt waren de cijfers overwegend roodgekleurd, zo toonde het scorebord op CoinMarketCap.

Bekijk hier hoe de koers van de bitcoin het nu doet

Wat er aan de daling ten grondslag ligt is niet echt duidelijk. Met uitzondering van de technische analyses van marktvorsers zoals Omkar Godbole van CoinDesk is er weinig spectaculair duidingsnieuws of visie voorhanden.

Mogelijke domper

Wel werd dinsdag duidelijk dat de Amerikaanse asset manager VanEck en het fintechbedrijf SolidX (eveneens Amerikaans) hun voorstel bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), om een op bitcoins gerichte Exchange Traded Fund (ETF) te lanceren, hebben ingetrokken. Dat kan een domper zijn voor beleggers in bitcoins, alsmede voor potentiële beleggers in deze bepalende coin voor de cryptomarkt.

Op de cryptomarkt wordt namelijk al lange tijd uitgekeken naar de introductie van een eerste ETF op bitcoins. Keer op keer heeft de SEC een beslissing over een mogelijke marktintroductie van een ETF van het partnership van VanEck en SolidX uitgesteld. Andere partijen wachten ook nog steeds op goedkeuringen van de Amerikaanse toezichthouder, die voor eind september en halverwege oktober nieuw gepland staan.

Een raadsel

Waarom VanEck en SolidX de stekker uit hun voorstel hebben getrokken, is vooralsnog een raadsel. Ze waren beide razend gemotiveerd om door te zetten. Misschien heeft het te maken met het gebrek aan animo onder beleggers om gebruik te maken van een door de partners bedachte U-bocht.

Twee weken geleden werd namelijk een optie gelanceerd, die neerkwam op een soort ETF Deluxe. Er werd gebruik gemaakt van een SEC-vrijstelling die het mogelijk maakt om aandelen in hun VanEck SolidX Bitcoin Trust aan te bieden aan instellingen zoals hedgefondsen en banken, maar niet aan kleine beleggers.

LEES OOK: 'VanEck en SolidX denken aan andere route om een ETF op bitcoins te lanceren'

Marktvorsers hoopten dat hiervan een stimulerend effect zou uitgaan. Maar dat bleef overduidelijk uit. De marktreactie was nihil. Overigens kan het best zo zijn dat VanEck en SolidX opnieuw een voorstel indienen. Ze hebben eerder dit jaar ook een ander voorstel ingetrokken. Dat had te maken met de door de Amerikaanse president Donald Trump afgekondigde shutdown van de meeste overheidsinstellingen, waaronder de SEC.

Wie wil investeren in crypto's kan op dit moment terecht bij verschillende aanbieders. Maar waar vindt u de beste broker? Bekijk onze vergelijker: de 12 beste brokers voor cryptovaluta's.

Wat denkt u?

Valuta in dit artikel

BTC/USD 8361,6103515625 57,1103515625
0,69

Wisselkoersen

Naam Koers Waarde %
Bitcoin 7580 50,9800 0,68
Koers dollar 1,1024 -0,0019 -0,17
Britse Pond 0,878 0,0046 0,52
Zwitserse Frank 1,1 -0,0004 -0,03
Japanse Yen 119,4945 -0,0955 -0,08
pagehit