Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BITCOIN 9-10-2018 15:28:00

'De bitcoin zal dit jaar niet boven de 9000 dollar stijgen', aldus crypto bull


Fotobron: Pixabay

(finanzen.nl) - De cryptomarkt bereikte eind vorig jaar zijn hoogtepunt. De bitcoinprijs steeg tot bijna 20.000 dollar en veel beleggers in deze digimunt werden gesterkt in hun geloof dat er sprake was van 'digitaal goud'. Anderen werden hierdoor overgehaald om juist tot dit geloof te komen.

Tijdens de onlangs gehouden Finance Disruption Conference stelde Michael Novogratz dat de hoofdmunt onder de cryptocurrencies dit jaar nog niet eens een kwart van de vorig jaar bereikte prijs zal bereiken. Meer dan 9000 dollar zit er niet in, aldus Novogratz.

Van zijn geloof gevallen?

Novogratz, die bekend staat als een echte 'crypto bull', en een miljardenbelegger is in cryptomunten, drukt zich hiermee wel heel erg voorzichtig uit. Maar is hij dan van zijn geloof gevallen? Dat valt te betwijfelen.

Veeleer zet hij zijn kaarten in op de langere termijn. Hij gaat ervan uit dat het voor nu enige tijd gaat duren voordat er weer echt schot in de bitcoinkoers komt. Maar voor hem staat als een paal boven water dat de crypto weer echte schwung zal krijgen. Dat kan echter nog wel even duren.

Novogratz denkt dat de markt zeker tot het tweede kwartaal van 2019 moet wachten voordat de prijs van de bitcoin weer vijf cijfers telt. En voor het 'echt' vaste voet aan de grond krijgen van cryptovaluta's en blockchaintechnologie is waarschijnlijk vijf tot zes jaar nodig, zo denkt Novogratz momenteel. Hij suggereert dat er nog veel moet veranderen om beide algemeen geaccepteerd te krijgen.

De bitcoin heeft dit jaar veel terrein moeten prijsgeven. Halverwege de dinsdagmiddag noteert de bitcoin net iets boven de 6602 dollar. Ook de ethereum en de ripple, respectievelijk de nummer 2 en de nummer 3 op de cryptomarkt, zijn nog steeds ver verwijderd van hun pieken van eind 2017, zo blijkt uit data van CoinMarketCap.

Novogratz versus Lee

Halverwege september stelde Novogratz nog dat de bodem in de cryptomarkt was bereikt en dat er alleen nog een weg omhoog zou zijn. Daar komt hij nu dus van terug. Hij heeft er echter goede hoop op dat institutionele beleggers volgend jaar wel echt hun weg zullen vinden naar de cryptomarkt. De zogenaamde angst om iets te missen, zou dan best weer op de voorgrond kunnen treden en vervolgens een mooie zwengel aan de bitcoinmarkt kunnen geven. In de slipstream daarvan zou de algehele markt voor cryptovaluta's kunnen volgen.

Bekijk hier de meest actuele koers van de bitcoin

De als bitcoin-optimist bekend staande Tom Lee, mede-oprichter van strategiebureau Fundstrat Global Advisors, blijft ondertussen vasthouden aan de door hem afgegeven uiterst goede vooruitzichten voor de bitcoin. Hij heeft nog niets teruggenomen van zijn meermaals herhaalde uitspraken dat de bitcoin tegen het einde van het jaar ongeveer 20.000 dollar waard zal worden.

De crypto heeft nog een lange weg te gaan, maar Lee vindt dat beleggers zich niet gek moeten laten maken. De munt zal alles weer te boven komen, zo is zijn boodschap.

Wat denkt u?

Wisselkoersen

Naam Koers Waarde %
Bitcoin 9140,7197 -79,2705 -0,86
Koers dollar 1,1203 -0,0007 -0,06
Britse Pond 0,8984 0,0000 0,00
Zwitserse Frank 1,1018 0,0011 0,10
Japanse Yen 121,03 0,1000 0,08
pagehit