Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BITCOIN 29-5-2019 11:41:00

Deze analist denkt dat de bitcoin binnen twee weken door kan stijgen naar de 10.000 dollar


Fotobron: NASA

(finanzen.nl) - Bitcoinfans hebben er weer zin in. Na het rampjaar 2018 ziet 2019 er een stuk vrolijker uit voor de belangrijkste cryptomunt ter wereld. Die is in drie maanden tijd ruim verdubbeld tot het huidige niveau van rond de 8600 dollar (peilniveau op woensdagochtend). Op zondagnacht was de bitcoin nog maar honderd dollar verwijderd van de psychologisch belangrijke grens van 9000 dollar, zakte daarna wat terug en zette op maandag opnieuw de aanval in.

Volgens analist Naeem Aslam van Think Markets UK zit er meer in het vat, zo schrijft Business Insider. Hij voorziet binnen twee weken een nieuwe mijlpaal, waarbij de bitcoin door het niveau van 10.000 dollar breekt. Aslam spreekt vooral over een nieuw "momentum in de markt". Hij voegt eraan toe dat het "een echt gênant moment zou zijn voor degenen die zeiden dat de cryptomunteenheid nooit meer zou herstellen van de verliezen".

Geen houden meer aan

De bitcoin steeg tot eind december van 2017 tot bijna 20.000 dollar, maar stortte daarna in minder dan twee maanden in tot onder de 7000 dollar. In december van vorig jaar stond de bitcoin op een gegeven moment op 3250 dollar per stuk, maar in de afgelopen tijd is er weer sprake van een rally, waarbij hij dus deze week de grens van 8700 dollar wist te passeren.

"Zodra deze markt op stoom komt, is er geen houden aan", reageert Neil Wilson, hoofdanalist van Markets.com. "Het draait hier om momentum en hoe meer buzz er ontstaat des te meer handelaren zich erop zullen storten." Dit zal de Amerikaanse econoom en cryptohater Nouriel Roubini een doorn in het oog zijn. Hij waarschuwt continu voor de gevaren van investeren in cryptomunten en in het bijzonder de bitcoin.

LEES OOK: Nouriel Roubini denkt dat cryptofans dwazen zijn

Wilson verwacht niet dat het herstel houdbaar zal zijn, maar hij waarschuwt ook tegen het inspelen op een nieuwe inzinking van de bitcoinkoers. Het moet volgens hem voor bears, degenen die (al geruime tijd) niet zo in een echte comeback van de bitcoin geloven, lijken alsof ze voor een stoomwals staan. Hij raadt hen aan om af te wachten totdat de marktrally geleidelijk aan uitdooft, want uiteindelijk denkt hij dat dit zal plaatsvinden.

Wat de markt mogelijk zo pusht

Hoewel er geen duidelijke redenen voor de nieuwe prijsstijgingen aanwijsbaar zijn, doen er wel verschillende theorieën de ronde. Het is bijvoorbeeld plausibel dat beleggers als gevolg van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China een veilige haven zoeken in de bitcoin.

Een andere drijvende kracht achter de gegroeide belangstelling voor de bitcoin kunnen de voornemens van de Amerikaanse vermogensbeheerder Fidelity en verschillende brokers zijn, die over lijken te stappen naar het mogelijk maken van het verhandelen van cryptocurrencies op hun platforms.

Daarnaast werd vorige week bekend dat Facebook in het geheim werkt aan een eigen digitale munt die zowel op internet als in het echte leven te gebruiken is. De Amerikaanse techreus zou dit al ruim een jaar doen en zou daarbij contact hebben gelegd met verschillende bedrijven die handelen in crypto's en met handelsplatforms.

Waarom de bitcoinrally toch verrassend is

De bitcoinrally kan voor menig beleggers als een verrassing overkomen, gezien de recente reeks schandalen rondom crypto's. In het oog springt natuurlijk het gedoe rondom Binance, een van 's werelds grootste cryptobeurzen. Binance kondigde onlangs aan dat hackers voor 40 miljoen dollar aan bitcoins hebben gestolen.

Maar ook iFinex, de eigenaar van zowel de cryptobeurs Bitfinex als de aan de dollar gekoppelde tether, is hoofdrolspeler in een nieuw schandaal. Letitia James, de procureur-generaal in New York, heeft onlangs een rechtszaak aangespannen waarin zij de eigenaar van Bitfinex en de tether beschuldigt van fraude en het ten minste voor 700 miljoen dollar uit de reserves afromen om de tether te ondersteunen en 850 miljoen dollar aan elders geparkeerd geld te dekken.

Wie wil investeren in crypto's kan op dit moment terecht bij verschillende aanbieders. Maar waar vindt u de beste broker? Bekijk onze vergelijker: de 12 beste brokers voor cryptovaluta's.

Wat denkt u?

Valuta in dit artikel

BTC/USD 11811,3203125 -1110,3798828125
-8,59

Wisselkoersen

Naam Koers Waarde %
Bitcoin 10450,8398 -910,4004 -8,01
Koers dollar 1,1379 0,0008 0,07
Britse Pond 0,8943 -0,0017 -0,19
Zwitserse Frank 1,1116 -0,0004 -0,04
Japanse Yen 122,672 0,1220 0,10
pagehit