Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
CRYPTOMUNTEN 18-12-2017 13:17:51

Ethereum kopen? Dit zijn de mogelijkheden


Fotobron: Ethereum.org

Een stijging van zo'n 10.000 procent in een jaar tijd dus. Wie aan het begin van het jaar 100 euro in ethereum had gestoken, stond dus een jaar later op meer dan 10.000 euro. De marktwaarde van de munt is inmiddels enkele tientallen miljarden dollars. Ronnie Moas, analist bij Standpoint Research, voorspelt dat ethereum in 2018 al naar 5.000 dollar zal stijgen. Maar waarin onderscheidt ethereum zich van andere cryptomunten. En hoe kun je de munten kopen?

Volg op finanzen.nl de koers van ethereum in euro's en dollars.

Net als de bitcoin werkt ethereum op de blockchain-technologie. Daarin worden transacties transparant en decentraal verwerkt. Het verschil met de bitcoin is dat ethereum op een programmeerbare blockchain werkt. Daarom kunnen derde partijen hun eigen initiatieven op de blockchain van ethereum bouwen. Die toegevoegde waarde maakt dat sommige marktkenners ethereum een grotere toekomst voorspellen dan de bitcoin.

De eenvoudige manier om te handelen: ethereum als CFD

Kopers bij wie het vooral gaat om te profiteren van de waardestijging van ethereum, en niet zozeer om het anonieme bezit, kunnen relatief eenvoudig via een CFD-broker ethereum kopen.

Een ethereum-CFD kun je je als een waardepapier zien. Men neemt direct deel aan de koersontwikkeling van ethereum, maar beschikt niet over de daadwerkelijke munt.

Als je ethereum als CFD wil kopen, kun je dat bijvoorbeeld doen via het bekende Plus500 ("80,6% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren").* Natuurlijk kun je ook elke andere CFD-broker van je keuze gebruiken.

'Echt' ethereum kopen

Als je het behalve om de waarde-ontwikkeling ook om anonimiteit gaat, gaat er niets boven het bezit van echt ethereum. Als je besluit om ethereum te kopen, is het bezit van een zogeheten wallet noodzakelijk. Die elektronische portemonnee lijkt op een betaalrekening, omdat je er overschrijvingen mee kan doen en ethereum kan ontvangen.

Het overschrijven van ethereum wijkt niet wezenlijk af van een gewone overboeking; alleen hanteer je daarvoor niet een rekeningnummer, maar een ontvangstadres. De kosten daarvoor zijn niet zelden lager dan bij banken, omdat de transactie zonder tussenkomst van een instantie, van persoon tot persoon, plaatsvindt.

Als je ethereum koopt op verschillende portals, kunnen ze samengevoegd worden in je wallet. Voor dagelijks gebruik is een cryptomunt-wallet op je smartphone voldoende, maar het is ook mogelijk een wallet op pc of tablet in te richten. Na het downloaden en installeren van een wallet moet je die beveiligen met een sterk wachtwoord, een zogeheten Passphrase. Deze bestaat uit tientallen cijfers en letters en is wel heel moeilijk te kraken. Deze toegangscode moet je in het vervolg voor elke transactie toepassen. Wallets zijn overigens een verhaal apart. Ze bestaan ook in een hardware-versie.

Ethereum kopen op beurzen

Cryptobeurzen, ook wel exchanges genaamd, zijn een ander alternatief om ethereum te kopen. Voorbeelden zijn Coinbase, Poloniex en Kraken. De koersen op de verschillende beurzen kunnen sterk van elkaar afwijken.

De handel in ethereum aan de beurzen verloopt geautomatiseerd, terwijl die op de marktplaatsen handmatig wordt afgewikkeld; dat wil zeggen dat je zelf naar een passend bod moet zoeken.

Het voordeel van de beurzen is, dat de kosten lager zijn dan via de wisselkantoren. Maar de beurzen willen wel meer van je weten vóór je kunt handelen. Denk aan je volledige naam, adres en een kopie van je legitimatiebewijs.

Ethereum offline kopen

Ethereum hoeft niet per se via het het internet gekocht worden. Er zijn verschillende manieren om de cryptomunt offline te verwerven tegen contant geld. De snelste weg is de munt bij een particulier te kopen. Maar dat is niet zonder risico; de handel vindt veelal anoniem en onregelmatig plaats.

*Disclaimer: dit artikel bevat affiliate links. Dat betekent dat finanzen.nl mogelijkerwijs een provisie krijgt op het moment dat je een registratie en/of transactie maakt bij het portal waarnaar gelinkt wordt. Jij maakt daarvoor geen hogere kosten. Disclaimer voor Plus500: Plus500CY LTD is authorised and regulated by the Cyprus Securities and Exchange Commission (Licence No. 250/14).

Makkelijk cryptovaluta kopen? Dit zijn de mogelijkheden!

ripple kopen - litecoin kopen - ethereum kopen - bitcoin cash kopen - bitcoin kopen

Wat denkt u?

Valuta in dit artikel

ETH/USD 181,572601318359 -0,767303466796875
-0,42
ETH/EUR 164,2998046875 -0,694290161132813
-0,42

Wisselkoersen

Naam Koers Waarde %
Bitcoin 7685,5 -5,4302 -0,07
Koers dollar 1,1055 0,0000 0,00
Britse Pond 0,8565 0,0008 0,10
Zwitserse Frank 1,094 0,0049 0,45
Japanse Yen 120,21 0,7100 0,59
pagehit