Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
CRYPTO 23-8-2019 17:29:12

Facebook's vrienden nemen afstand van libra, de cryptomunt van de social media-reus


Fotobron: Pixabay

(finanzen.nl) - Naar verluidt willen drie partners in het libra-project snel uitstappen uit het cryptomunt-avontuur van Facebook. Dat meldt de Financial Times vandaag.

Wie de drie ondernemingen zijn kan of wil de Britse zakenkrant niet zeggen. Facebook zou enorm balen dat de drie al in een hele vroege fase afhaken.

De plannen van Facebook om een eigen cryptomunt te lanceren samen met 28 partners trok in juni veel aandacht. Er kwamen zeer kritische geluiden van centrale bankiers, politici als president Trump maar ook van privacywaakhonden en vanuit de EU.

Het lijkt erop dat 3 van de 28 partners eieren voor hun geld kiezen. In discussies over privacy en de rol van libra hebben ze blijkbaar geen trek.

Partners

Facebook kondigde in juni aan samen te werken met ondernemingen als Visa, PayPal maar ook met eBay, Uber en Spotify. Zij zouden libra ook als betalingsmogelijkheid gaan accepteren. Of juist één van deze vijf zich terugtrekt is niet bekend.

Facebook wil dat libra een wereldwijde digitale munt wordt die de social media reus gaat koppelen aan Facebook en aan zijn berichten-app WhatsApp. Er zou ook een wallet komen, zeg maar een digitale portemonnee. Deze wallet, Calibra, zou in Facebook en WhatsApp worden opgenomen. Juist die koppeling leidde tot zorg bij privacy-organisaties/

Privacy-issues

Facebook heeft geen vlekkeloze reputatie als het gaat om beschermen van gevoelige persoonlijke gegevens. De combinatie van persoonlijke informatie én consumentengedrag én financiële informatie bij Facebook valt niet goed bij toezichthouders en politici.

Wie wil investeren in crypto's kan op dit moment terecht bij verschillende aanbieders. Maar waar vindt u de beste broker? Bekijk onze vergelijker: de 12 beste brokers voor cryptovaluta's.

Wat denkt u?

Wisselkoersen

Naam Koers Waarde %
Bitcoin 9230,5 15,2002 0,16
Koers dollar 1,104 -0,0032 -0,29
Britse Pond 0,8864 0,0010 0,11
Zwitserse Frank 1,099 -0,0006 -0,05
Japanse Yen 119,49 -0,2100 -0,18
pagehit