Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
CRYPTOMUNTEN 18-12-2017 13:26:19

Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden


Fotobron: Ripple

De ripple speelt onder de cryptomunten een bijzondere rol. Terwijl de gangbare munten als bitcoin, ethereum en litecoin, een transparant systeem nastreven dat vrij van overheidsbemoeienis is, werkt de ripple juist met banken samen. Je kunt ermee in secondes overschrijvingen doen - ook naar het buitenland.

De ripple kortom verzoent zich met de banken als het gaat om cryptomunten. De ripple kan daarom interessant zijn voor degene die de voordelen van digitaal geld benutten wil zonder te rebelleren tegen het huidige bancaire systeem.

Volg de koers van ripple in euro's of dollars op finanzen.nl'

De ripple is vooralsnog een open source protocol voor een betalingssysteem. De bijbehorende munt is de zogeheten XRP-token, die ook wel gewoon ‘ripple’ genoemd wordt. Deze munten zijn al uitgegeven, dus er komen geen nieuwe ripples op de markt door middel van mining, zoals wel bij andere cryptomunten het geval is.

In het rijtje cryptomunten bitcoin, ethereum, monero etcetera heeft de ripple dus een uitzonderingspositie. De ripple wordt ook wel de ‘blockchain voor banken’ genoemd. Doel is een eigen valutamarkt en peer-to-peer betaalmethode te creëren. Juist daarom is de ripple allesbehalve populair onder fans van cryptomunten. Dat heeft uiteraard invloed op de waarde-ontwikkeling.

Daar staat tegenover dat de ripple juist onder financiële partijen wel populair is. En daarmee kan de munt toch weer interessant zijn voor beleggers.

De makkelijke manier: Ripple (XRP) als CFD

Vanwege de toenemende populariteit van cryptomunten bieden steeds meer partijen ook afgeleide handelsproducten aan. Zo bestaan er inmiddels ook CFD’s (contracts for difference) op de ripple.

Een ripple-CFD kun je je als een waardepapier zien. Men neemt direct deel aan de koersontwikkeling van de ripple, maar beschikt niet over de daadwerkelijke munt.

Als je de ripple als CFD wil kopen, kun je dat bijvoorbeeld doen via het bekende Plus500 ("80,6% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren").* Natuurlijk kun je ook elke andere CFD-broker van je keuze gebruiken.

Wie met de ripple een langetermijninvestering wil aangaan of met de munt wil betalen, kan de ripple zelf aanschaffen. Wie juist wil speculeren op de koers, kan dat CFD’s doen. Bovendien bieden CFD’s de mogelijkheid om zowel bij steigende als dalende koersen actief te zijn. De producten zijn alleen geschikt voor ervaren beleggers.

Ripple kopen op handelsplatformen

Wie de ripple zelf wil kopen, kan het beste een rekening open bij dienstverleners als Wer bitfinex, Kraken of bitstamp. Na betaling van het corresponderende geldbedrag (bijvoorbeeld met een creditcard) kan met ripple-coins aankopen. De bijbehorende stand op de rekening wordt dat vastgelegd in het netwerk. De eigenaar van de ripples kan dan naar eigen inzicht de cryptomunt verkopen en het saldo op een privé-rekening laten uitbetalen.

Ripple kopen voor de eigen wallet

Zo’n zogeheten wallet is in feite een elektronische portemonnee, die met een bankrekening vergelijkbaar is. Met de wallet kan men overschrijvingen doen en digitaal geld ontvangen. De kosten zijn normaalgesproken heel laag. Wie zijn ripples niet op een exchange wil aanbieden, kan dus een online wallet aanschaffen. Bijvoorbeeld bij Gatehub. Ripple zelf beveelt deze partij aan, maar natuurlijk is een ieder vrij een andere wallet te gebruiken.

Wie zich zorgen maakt dat hackers zich meester maken van exchanges of wallets, kan ook de desktop-wallet Rippex benutten. Die is een speciale zogeheten client voor ripple. Maar opgepast: ook hier bestaat het risico dat men ripples kwijt raakt. Namelijk in het geval dat gebruikers hun geheime sleutel vergeten.

Ripple-certificaten

Deze mogelijkheid bestaat nog niet.

*Disclaimer: dit artikel bevat affiliate links. Dat betekent dat finanzen.nl mogelijkerwijs een provisie krijgt op het moment dat je een registratie en/of transactie maakt bij het portal waarnaar gelinkt wordt. Jij maakt daarvoor geen hogere kosten. Disclaimer voor Plus500: Plus500CY LTD is authorised and regulated by the Cyprus Securities and Exchange Commission (Licence No. 250/14). n doen - ook naar het buitenland.

Makkelijk cryptovaluta kopen? Dit zijn de mogelijkheden!

ripple kopen - litecoin kopen - ethereum kopen - bitcoin cash kopen - bitcoin kopen

Wat denkt u?

Valuta in dit artikel

XRP/USD 0,262800008058548 0,000300019979476929
0,11
XRP/EUR 0,235599994659424 -0,000300005078315735
-0,13

Wisselkoersen

Naam Koers Waarde %
Bitcoin 9258,3496 -64,6201 -0,69
Koers dollar 1,1074 0,0009 0,08
Britse Pond 0,8922 -0,0002 -0,02
Zwitserse Frank 1,0992 0,0002 0,02
Japanse Yen 120,575 0,0000 0,00
pagehit