Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
CRYPTO 12-7-2019 18:07:16

Trump is geen fan van cryptovaluta en Facebook kan voor cryptomunt libra een bankvergunning nodig hebben


Fotobron: Pixabay

(finanzen.nl) - Trump sluit zich in zijn commentaar aan bij andere regeringsleiders en centrale bankiers die de introductie van de libra met argusogen bekijken. Hij deelt ook de kritiek van crypto-sceptici die wijzen op de prijsvolatilteit en de onduidelijke waardebepaling van cryptomunten van bijvoorbeeld de bitcoin.

Illegaal gedrag

In een reeks twitterberichten, zei Trump dat cryptomunten geen geld zijn meldt CNBC. Volgens de Amerikaanse president kunnen ongereguleerde crypto-activa illegaal gedrag vergemakkelijken waaronder drugshandel en andere illegale activiteiten.

In een andere tweet stelde hij dat wanneer Facebook en andere bedrijven bank willen worden ze het spel volgens de regels moeten spelen. Dus de crypto-ondernemingen met bankambities moeten voldoen aan alle bankreglementen en ook een bankvergunning zien te krijgen.

Trump is niet de enige die kritiek heeft geuit op het plan van Facebook om een eigen digitale token, de libra in te voeren. De voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire en de gouverneur van de Bank of England, Mark Carney, behoren tot de regeringsleiders en leiders van de centrale banken die zich tegen de libra hebben uitgesproken.

Facebook weigerde om CNBC commentaar te geven op de twitterberichten van Trump.

Crypto-critici

Trump sluit zich aan bij de vele critici van cryptomunten. Zij vragen zich af hoe de waarde van bitcoin wordt bepaald. Zij wijzen ook op de sterke beweeglijkheid van de bitcoinprijs, de volatiliteit. Die onduidelijkheid over de waarde en de volatiliteit pleitten volgens critici tegen bredere acceptatie van digitale munten.

Alleen al in de laatste 24 uur vertoonde de prijs van bitcoin forse schommelingen ten opzichte van de dollar. Zulke koersbewegingen zouden tot ongerustheid leiden als bijvoorbeeld de dollar of euro of yen die zouden vertonen.

'Dunne lucht'

Cryptocurrencies zijn geen geld en de waarde is zeer volatiel en is gebaseerd op dunne lucht, zei Trump.

De hoogste koers van de bitcoin lag in één dag iets boven de 12.000 dollar en de laagste rond de 11.100 dollar volgens CoinDesk. Voor een 'gewone' nationale munt is dat veel te heftig.

Dominante munt

De president zei dat zeer betrouwbare Amerikaanse dollar de "enige echte munt in de VS" zou moeten zijn. Het is volgens Trump de meest dominante valuta ter wereld en zal dat volgens de president altijd blijven.

De prijs van bitcoin leek niet veel te bewegen direct na Trumps berichten, volgens de gegevens van CoinDesk.

Wie wil investeren in crypto's kan op dit moment terecht bij verschillende aanbieders. Maar waar vindt u de beste broker? Bekijk onze vergelijker: de 12 beste brokers voor cryptovaluta's.

Wat denkt u?

Valuta in dit artikel

BTC/USD 9993,099609375 -340,9306640625
-3,30

Wisselkoersen

Naam Koers Waarde %
Bitcoin 8968,8496 -251,1406 -2,72
Koers dollar 1,1155 -0,0055 -0,49
Britse Pond 0,8959 -0,0024 -0,27
Zwitserse Frank 1,0986 -0,0021 -0,19
Japanse Yen 120,61 -0,3200 -0,26
pagehit