Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
VALUTA 12-4-2019 11:16:50

UBS: op dit niveau wordt het Britse pond koopwaardig


Fotobron: freeimages.com
(finanzen.nl) - Het muntpaar pond/dollar koerste in de afgelopen maand boven het niveau van 1,30, maar door de toegenomen onzekerheid kan de sterling richting de 1,24 of zelfs 1,15 gaan ten opzichte van de dollar, zo stelt valuta-analist Tan Teck Leng van UBS.

De Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk gaven afgelopen week akkoord voor een verlenging van de Brexit-deadline tot 31 oktober. Hierdoor heeft premier Theresa May meer tijd gekregen om steun te krijgen van het Britse parlement voor een uitstapovereenkomst, een no-deal Brexit of om de Brexit af te stellen.

Nieuwe verkiezingen?

"We denken niet dat Theresa May erin zal slagen om de huidige deal door het Britse parlement te krijgen. Dat gebeurt gewoonweg niet en dat opent weer de deur voor nieuwe verkiezingen", aldus Tan tegenover de Amerikaanse zakenzender CNBC.

"Zorgen verkiezingen voor meer of minder onzekerheid?" vraagt Tan zich af. De analist verwacht dat de onzekerheid zal toenemen als het tot nieuwe verkiezingen komt. "Het is moeilijk te zeggen waar de diverse partijen voor staan. Kiezen ze voor een harde Brexit of toch een zachte?"

Als er een no-deal Brexit komt, dan zal het muntpaar pond/dollar niet richting de 1,24 gaan, maar eerder naar de 1,15 of zelfs daaronder. Een koers richting 1,24 kan volgens de analist al op de borden komen als de onzekerheid toeneemt.

De marktvorser legt uit dat nieuwe Britse verkiezingen meer volatiliteit brengen op de valutamarkten. Dat zal tot gevolg hebben dat het pond binnen een ruime bandbreedte zal blijven, met in het midden mogelijk een koers van 1,24 tegenover de dollar. "Dat is een kans om het pond te kopen", aldus Tan.

Afwachten

Sommige beleggers wilden eerder nog hun handen niet branden aan het pond, vanwege de onzekerheid over de manier waarop het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie zal verlaten. Strateeg Jasslyn Yeo van JPMorgan Asset Management adviseert om een afwachtende houding aan te nemen. Yeo blijft ook terughoudend als het gaat om Europese aandelen, mede vanwege de Brexit.

"We blijven terughoudend over Europese aandelen voor de komende twaalf tot achttien maanden. Niet alleen vanwege de Brexit, er zijn andere redenen", aldus de strateeg, wijzend op onder meer mogelijk tegenvallende bedrijfscijfers. De strateeg verwacht dat de marges onder druk zullen staan, vanwege de hogere lonen in Europa.

Wat denkt u?

Wisselkoersen

Naam Koers Waarde %
Bitcoin 11635,5498 274,3096 2,41
Koers dollar 1,1371 -0,0001 0,00
Britse Pond 0,8957 -0,0003 -0,03
Zwitserse Frank 1,1117 -0,0002 -0,02
Japanse Yen 122,5 -0,0500 -0,04
pagehit