Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BITCOIN 4-9-2019 11:22:00

VanEck en SolidX denken aan andere route om een ETF op bitcoins te lanceren


Fotobron: Pixabay

(finanzen.nl) - Volgens de Wall Street Journal op dinsdag denken VanEck en SolidX aan een ongebruikelijke route om een ETF op bitcoins te lanceren, om zodoende de regelgevende hindernissen die een dergelijke lancering tot nog toe hebben geblokkeerd te omzeilen. Het komt neer op een soort van ETF Deluxe.

Zij zullen gebruik maken van een SEC-vrijstelling die het mogelijk maakt om aandelen in hun VanEck SolidX Bitcoin Trust aan te bieden aan instellingen zoals hedgefondsen en banken, maar niet aan kleine beleggers. Althans, dat beweert de Amerikaanse zakenkrant.

Dan maar een U-Bocht

De verkoop van deze aandelen vindt naar verwachting plaats op donderdag op basis van Regel 144A van de SEC. Die regel maakt het mogelijk onderhands geplaatste (private) aandelen te verkopen aan "gekwalificeerde institutionele kopers" met kortere aanhoudingsperiodes en zonder de verplichting om dat bij de SEC te registreren.

Op maandagavond wist de hoofdmunt van de cryptomarkt de grens van 10.000 dollar weer te passeren. Gedurende de dinsdag wist de bitcoin boven deze psychologisch belangrijke grens stand te houden, met de nodig zigzagbewegingen. Op het eind van de woensdagochtend was hij 10.540 dollar waard. Volg hier de actuele bewegingen van de bitcoinprijs

Tot op heden is nog geen enkele op cryptovaluta's gerichte ETF goedgekeurd, hoewel er wel steeds meer openingen hiertoe lijken te zijn gekomen bij de SEC. SEC-commissaris Robert Jackson stelde bijvoorbeeld eerder dit jaar dat hij gelooft dat een ETF-voorstel uiteindelijk aan de normen van de Amerikaanse toezichthouder zal voldoen.

De muur van beperkingen

De Amerikaanse beleggingsfirma VanEck ging vroeg in de zomer van 2018 een partnerschap aan met fintechbedrijf SolidX om als eerste een op bitcoins gerichte ETF te lanceren. Daarnaast waren er verscheidene andere initiatieven. Steeds weer knalden die tegen een muur van beperkingen van de SEC aan.

In augustus meldde crypto-site CoinDesk dat de SEC haar besluiten over drie initiatieven om met bitcoin-ETFs te komen niet meer lang kan uitstellen (er werd toen over drie weken gesproken). Het betreft voorstellen van Bitwise Asset Management, Wilshire Phoenix en het partnership tussen VanEck en SolidX.

Alle drie firma's zijn erop gebrand om de eerste te worden die een ETF op bitcoins op de markt brengt. De besluiten worden nu naar verwachting eind deze maand en in oktober genomen en ze zouden dan bekend moeten worden gemaakt, aldus CoinDesk.

Door marktvorsers wordt er al lang op gehamerd dat de komst van bitcoin-ETFs de cryptomarkt een flinke boost kan geven. Eentje zou zelfs al het verschil kunnen maken, zo wordt beweerd.

Wie wil investeren in crypto's kan op dit moment terecht bij verschillende aanbieders. Maar waar vindt u de beste broker? Bekijk onze vergelijker: de 12 beste brokers voor cryptovaluta's.

Wat denkt u?

Valuta in dit artikel

BTC/USD 10324,9501953125 -51,1201171875
-0,49

Wisselkoersen

Naam Koers Waarde %
Bitcoin 9251,8301 -71,1396 -0,76
Koers dollar 1,1074 0,0009 0,08
Britse Pond 0,8922 -0,0002 -0,02
Zwitserse Frank 1,0992 0,0002 0,02
Japanse Yen 120,575 0,0000 0,00
pagehit