Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BITCOIN 16-10-2018 11:27:56

Wordt Fidelity nu echt de gamechanger voor de bitcoin en de cryptomarkt?


Fotobron: Pixabay

(finanzen.nl) - Fidelity Digital Asset Services zal cryptocurrency custody en trading services aanbieden voor zakelijke klanten. Dat is maandag aangekondigd. Fidelity toont al enige tijd toenadering tot de cryptomarkt, terwijl het overgrote deel van grote traditionele financials aan de zijlijn blijft staan.

Tom Jessup, die de scepter al aan het zwaaien is over de nieuwe afdeling, kwam ermee op de proppen tijdens het Institutional Crypto Event van Bloomberg, aldus Coindesk. Gemikt wordt op het van dienst zijn van institutionele beleggers, waaronder pensioenfondsen, verzekeraars en hedgefondsen. Maar ook zou deze nieuwe tak van dienst kunnen zijn voor family offices en marktintermediairs.

Een eerste brug

Fidelity is een van de grootste financiële dienstverleners ter wereld, met zo'n 7,2 biljoen dollar aan vermogen onder beheer. Het in de markt zetten van Fidelity Digital Assets is een eerste stap naar het opzetten van een full-service dienstverlening voor digitale assets, aldus Jessup.

Daarbij wordt volgens hem met nadruk op de lange termijn geanticipeerd. Als zodanig zou de stap van Fidelity gezien kunnen worden als een eerste brug tussen de gevestigde financiële wereld en de nieuwe wereld van digitale assets.

Naar zeggen van Jessup ambieert Fidelity het om een schaalbare infrastructuur voor de cryptohandel op te bouwen, waarbij gebruik zal worden gemaakt van de expertise en ervaring die de vermogensbeheerder heeft opgebouwd met het opzetten van andere platforms.

Juiste schwung

Het platform zal zich met name richten op het in bewaring (custody) nemen van de bitcoin, de ethereum en nog te bepalen andere cryptocurrencies. Marktvorsers hebben het al bijna het hele jaar erover dat er een aantal zaken moeten worden bewerkstelligd om de juiste schwung naar boven te krijgen in de cryptomarkt.

Een daarvan is het over de streep trekken van institutionele beleggers. Die tonen belangstelling, maar ze worden tegengehouden door het tot nog toe nagenoeg ontbreken van veilige beheermogelijkheden van grote hoeveelheden digimunten.

Met de komst van Fidelity Digital Asset Services kunnen deze grote beleggers deze risico's uitbesteden. Naar verluidt, denken andere partijen eraan om met Fidelity vergelijkbare stappen te willen nemen. Bijvoorbeeld cryptobeurs Coinbase.

Welwillende topvrouw

Om een ander goed te beveiligen zal er op verschillende niveaus cybercontrolemechanismes worden ingebouwd om onder andere hackers en digitale dieven zoveel mogelijk het leven zuur te maken.

Overigens zat er op dinsdagochtend wederom weinig schot in de cryptokoersen. Op maandagochtend schoot de bitcoin, de belangrijkste der cryptomunten, nog met 400 dollar omhoog. Maar werd in de loop van de ochtend weer teruggeduwd naar een plek in de buurt van de 6500 dollar. Ondanks het bericht van Fidelity houdt de markt nog een pas op de plaats.

Op het eind van de dinsdagmorgen noteerde de bitcoin net iets over de 6555 dollar. De actuele stand is op de koerspagina van finanzen.nl te volgen.

Topvrouw Abigail Johnson van Fidelity stelt in een persbericht dat het doel van het nieuwe platform is om digitale assets, zoals de bitcoin toegankelijker, te maken voor investeerders. Zij staat bekend om haar positieve houding ten opzichte van cryptovaluta's. Johnson gaat daarbij het nodige experimenteren niet uit de weg.

Wat denkt u?

Wisselkoersen

Naam Koers Waarde %
Bitcoin 7991,4702 114,6904 1,46
Koers dollar 1,1265 -0,0012 -0,11
Britse Pond 0,8945 0,0049 0,55
Zwitserse Frank 1,1208 -0,0003 -0,02
Japanse Yen 122,005 0,0000 0,00
pagehit